Connect with us

newspass.ro

Ce se știe despre balonul care survolează SUA, un altul a zboară în America Latină

Ce se știe despre balonul care survolează SUA

World

Ce se știe despre balonul care survolează SUA, un altul a zboară în America Latină

Ce se știe despre balonul care survolează SUA, un altul a zboară în America Latină

Statele Unite ale Americii sunt în continuare survolate de un balon suspect care a intrat acum câteva zile în spațiul aerian. Autoritățile americane au declarat că sunt aproape convinse că balonul este din China. Autoritățile de la Beijing nu au confirmat că acesta le aparține și au declarat vag că investighează situația, conform CNN.

UPDATE, 4 februarie 2023, ora 12:43 – A fost măsurată altitudinea balonului care zboară în SUA și indentificat un al doilea balon deasupra Americii Latine

Autoritățile America au venit cu noi precizări despre balanul care tranzitează SUA de câteva zile și despre care spun că este chinezesc. Altitudinea la care zboară acesta este la peste 18.000 de metri deasupra solului, cu mult peste distanț la care zboară avioanele, conform CNN.

La ce altidine zboară balonul deasupra SUA

La ce altidine zboară balonul deasupra SUA. Foto: CNN

Potrivit generatului Pat Ryder balonul zboară cu peste 8000 de metri peste altitudinea la care zboară avioanele, mai exact acesta se află în stratosferă.

Pentagonul a declarat pentru CNN că se așteaptă ca balonul să iasă de pe teritoriul SUA peste câteva zile.

Autoritățile americane au fost informate că s-a detectat un al doilea balon chinezesc care zboară deasupra Americii Latine. Nu este clară locația acestuia, dar generalul Pentagonului a declarat pentru sursa citată că acesta nu va zbura peste teritoriul Americii.

UPDATE, 3 februarie 2023, ora 18:40 – Antony Blinken și-a amânat vizita în China

Primele consecințe ce vin ca răspuns la SUA la zborul balonului pe teritoriul său sunt legate de vizita Secretarului de Stat, Antony Blinken care și-a amânat vizita în China.

Analiștii politici din Statele Unite sunt de părere că amânarea vizitei lui Blinken este o nouă etapă a tensiunilor dintre Washington și Beijing.

Americanii au declarat că au luat legătura cu autoritățile chineze și cele două țării cooperează în găsirea unor răspunsuri pentru incidentul provocat de balonul zburător, transmite CNN.

Ce se știe despre balonul care survolează SUA?

Acum câteva zile autoritățile SUA au întrat în alertă, după ce în spațiul lor aerian, a intrat un balon care le survolează teritoriul și despre care se crede ca ar aparține Chinei. Primii care au văzut balonul zburând peste America au fost locuitorii orașului Montana, unde SUA are o importantă bază militară.

Iată ce se știe despre balonul care zboară deasupra Statelor Unite ale Americii

Un balon survolează spațiul SUA

Un balon survolează spațiul SUA. Foto: Twitter

Balonul este de dimensiunea a trei autobuze și scopul pe care-l are este de colectare a informațiilor din anumite puncte cheie. Oficialii americani spun că acesta nu este periculos pentru populație și nici siguranța SUA, afirmând că balonul nu poate colecta mai multe date decât sateliții pe care China îi are.

Balonul zboară cu mult deasupra rutelor aeriene ale traficului de pasageri și nu este periculos pentru avioanele în zbor.

Inițial președintele Joe Biden a ordonat doborârea obiectului zburător însă Pentagonul a recomandat ca acesta să fie lăsat să zboare pentru a evita ca resturile acestuia să facă victime în rândul populației.

Armata susține că este oricând pregătită să doboare balonul, dacă Casa Albă emite un ordin în acest sens.

O parte din analiști afirmă că obiectul poate fi și un balon de colectare a datelor meteo folosit de chinezi. După părerea lor acesta a deviat mult de la curs.

Autoritățile din China nu au confirmat ca balonul le aparține, însă au reiterat că statul chinez respectă drepturile și legile internaționale dar și suveranitatea țărilor. Acestea afirmă că investighează situația și sper că vor putea colabora calm cu SUA.

Balonul este alimentat de panouri cu energie solară.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top