Connect with us

newspass.ro

Cea mai îngustă metropolă din lume se află în China

Cea mai îngustă metropolă din lume se află în China

Discover

Cea mai îngustă metropolă din lume se află în China

Sursa Foto: Global Times

Cea mai îngustă metropolă din lume se află în China

Cel mai îngust oraș din lume a fost construit de-a lungul fluviului Yangtze în sudul Chinei. Se numește Yanjin și în unele locuri are doar 30 de metri lățime. Locuitorii au reușit să transforme acest fost centru comercial de munte într-o metropolă cu 400.000 de persoane. Orașul a fost adus în centrul atenției pe rețelele de socializare printr-o serie de imagini filmate cu drona. Potrivit France24, orașul are doar două străzi pe fiecare mal al râului și speră să atragă din ce în ce mai mulți turiști.

Cea mai îngustă metropolă din lume

În ciuda faptului că dezvoltarea sa a fost limitată de geografia uimitoare a zonei, locuitorii au reușit să transforme acest fost centru comercial de munte într-o metropolă plină de viață de aproximativ 400.000 de persoane.

Yanjin are o lățime de 30 de metri în cel mai îngust punct și 300 de metri în cel mai larg punct. De o parte și de alta a râului orașul este străbătut de o șosea care se întinde pe mai mulți kilometri.

O trăsătură distinctivă a orașului este că nu există multe poduri în zonă. Multe dintre case sunt construite în întregime pe malurile râului. Locuințele sunt construite pe piloni subțiri, asemănători unor stâlpi cu scopul de a le proteja când nivelul apei crește prea mult.

Orașul a devenit popular după ce au apărut imagini din dronă, postate pe rețelele de socializare. În timp ce unii au fost plăcut surprinși de această așezare, alții nu înțeleg de ce și-ar dori cineva să locuiască acolo.

De mai bine de un secol orașul a fost colonizat și nu sunt puțini cei care spun că nu și-ar dori să locuiască în altă parte.

Orașul este străbătut de o singură rută principală, fiind înconjurat de munți din toate părțile. Pentru mulți, Yanjin este inaccesibil și nu poate prospera din punct de vedere economic tocmai din cauza infrastructurii.

Originile orașului Yanjin

Yanjin se află în provincia Yunnan din China și se învecinează la nord și la est cu provincia Sichuan. Numele are legătură cu faptul că în trecut a deținut puțuri de sare și un feribot. În antichitate, comitatul Yanjin a fost casa poporului Bo. A aparținut de Sala Marii Porți a Conacului Wumeng atunci când a fost predat administrației locale 1727.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top