Connect with us

newspass.ro

Cel mai frumos cal din lume – comparat cu o statuie de aur. Ce mănâncă și cum este îngrijit

Cel mai frumos cal din lume - comparat cu o statuie de aur

Discover

Cel mai frumos cal din lume – comparat cu o statuie de aur. Ce mănâncă și cum este îngrijit

Sursa Foto: Med-O-Med

Cel mai frumos cal din lume – comparat cu o statuie de aur. Ce mănâncă și cum este îngrijit

Calul este unul dintre cel mai inteligente animale de pe Pământ. Pe lângă inteligența sa, este un animal nobil și deosebit de frumos. Cei mai frumoși cai din lume sunt cei din rasa Akhal-Teke, comparați cu o statuie de aur. Pielea lor este subțire și, în lumina soarelui, pare metalică. Originile acestei rase datează de mii de ani. Este o rasă extrem de grațioasă, de o frumusețe exotică, care provine din Turkmenistan. Potrivit Boredpanda, Cei mai frumoși cai din această rasă sunt cei aurii, cu coama și coada albe, cunoscuți sub numele de palomino.

Cel mai frumos cal din lume are pielea metalică

Originară din Turkmenistan, această rasă de cai este cunoscută pentru pielea lor strălucitoare, cu o culoare deosebită care reflectă și refractă lumina, la fel cum se întâmplă cu metalul. Potrivit sursei citate, acest lucru este posibil datorită faptului că firele de păr sunt goale și creează un fel de prismă prin care trece lumina. Akhal este o rasă atletică, bună pentru sport (echitație, sărituri, curse de galop), dar și pentru plimbări lungi de anduranță.

Sursa Foto: Freepik

Cel mai renumit cal Akhal a fost Absent, un armăsar negru care a câștigat competiția disciplinei de dresaj de la Jocurile Olimpice din 1960.

Chinezii îi numesc cai din ceruri, datorită culorii lor și a eleganței de nedescris. Sunt cai supli și grațioși care măsoară între 145-162 cm înălțime și au o greutate între 400-500 de kilograme. Au pielea subțire cu păr neted, cu coama și coada deschise la culoare. Akhal poate fi murg. negru și sur, cu un luciu metalic care reflectă și refractă lumina.

Una dintre cele mai rare și vechi rase de cai din lume

Sunt cai viguroși, cu o personalitate puternică, a căror supunere nu poate fi obținută prin bătaie. În întreaga lume există aproximativ 3500 de exemplare din această rasă deosebită. Cei mai mulți cai Akhal se află în Turkmenistan, țara lor de proveniență, și în Rusia.

Sursa Foto: Reddit

Au o rezistență deosebită la temperaturi extrem de ridicate. În Turkmenistan, acești cai sunt protagoniștii unor curse foarte populare. Hrana lor este bogată în proteine (lucernă uscată, ouă, orz, etc), și în plus primesc prăjituri speciale din cocă prăjită.

Noaptea sunt acoperiți cu pături groase pentru a fi protejați, iar în timpul zilei sunt, de asemenea, feriți de razele puternice ale soarelui.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top