Connect with us

newspass.ro

CEO-ul Disney le cere angajaților să se întoarcă la birou patru zile pe săptămână

CEO-ul Disney le cere angajaților să se întoarcă la birou patru zile pe săptămână

Business

CEO-ul Disney le cere angajaților să se întoarcă la birou patru zile pe săptămână

Sursa Foto: wdwnt

CEO-ul Disney le cere angajaților să se întoarcă la birou patru zile pe săptămână

Anul nou vine cu schimbări importante la Disney. CEO-ul companiei le-a transmis angajaților care lucrează în prezent de acasă, să revină la birou. Bon Iger le cere acestora să lucreze la birou patru zile pe săptămână începând din luna martie 2023. Este o veste care pe mulți îi va nemulțumi, însă directorul companiei de producție cinematografică are argumente pentru cerința sa. El a transmis un mesaj de început de an în care explică motivul pentru care își dorește ca angajații care lucrează de la distanță să revină la birou, scrie BBC.

Schimbări pentru angajații Disney

Directorul executiv al Disney le-a cerut angajaților care lucrează în sistem hibrid să se întoarcă la birou de luni până joi. Noua măsură care îi vizează pe cei ce își făceau treaba de acasă va intra în vigoare din luna martie.

Bon Iger și-a explicat cerința, argumentând că pentru o afacere creativă, colaborarea față în față este esențială. Anunțul vine la două luni de la revenirea lui Iger la cârma companiei de producție cinematografică.

“Nimic nu poate înlocui abilitatea de a te conecta, de a observa și de a crea ceva împreună cu colegii tăi. Sunt convins că lucrul fizic, împreună, va fi benefic pentru creativitatea companiei. Totodată va avea efecte pozitive și asupra carierei angajaților noștri”, a transmis CEO-ul Disney.

Angajații Disney care lucrau în sistem hibrid vor fi nevoiți să se întoarcă la birou din luna martie. Directorul companiei le cere să fie prezenți fizic la muncă în fiecare săptămână de luni până joi.

Disney a permis angajaților săi să lucreze de acasă în timpul pandemiei, pentru a limita răspândirea virusului. Recent au fost luate măsuri pentru reducerea personalului din birourile companiei. Directorul executiv a vorbit despre o reorganizare și a precizat că afacerea de streaming se află într-un punct de cotitură.

Bon Iger a revenit la cârma Disney, adus de Consiliul de Administrație într-o perioadă dificilă marcată de prăbușirea prețului acțiunilor.

Revenirea lui Iger s-a produs la mai puțin de un an de la plecarea acestuia din companie. Anterior el a condus compania de producție cinematografică timp de 15 ani.

Iger l-a înlocuit pe Bob Chapek, care a preluat funcția de director general în februarie 2020. Mandatul său la șefia Disney a inclus închiderea parcurilor tematice din cauza restricțiilor Covid-19.

Tesla, Snap, Uber, Twitter au luat măsuri similare

Disney nu este singura mare companie care a anunțat schimbări în politica de lucru. Tesla, Uber și Snap au luat măsuri similare. La Apple, din septembrie, angajații au fost obligați să lucreze timp de trei zile pe săptămână în birourile firmei.

La Twitter, din noiembrie 2022, Elon Musk a cerut personalului să se întoarcă la birou pentru un program de 40 de ore pe săptămână. Astfel, miliardarul a pus capăt politicii companiei de “lucru de oriunde”.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top