Connect with us

newspass.ro

Charles al III-lea – prima vizită de stat în calitate de rege. Monarhul se întâlnește cu președintele Africii de Sud

Charles al III-lea - prima vizită de stat în calitate de rege. Monarhul consolidează relațiile internaționale

World

Charles al III-lea – prima vizită de stat în calitate de rege. Monarhul se întâlnește cu președintele Africii de Sud

Sursa Foto: Townandcountrymag

Charles al III-lea – prima vizită de stat în calitate de rege. Monarhul se întâlnește cu președintele Africii de Sud

Charles al III-lea se pregătește pentru prima vizită de stat în calitate de rege. Prințul Charles, noul monarh al Regatului Unit, îl va primi pe președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa. La ceremonie vor participa regina consoartă, Camilla Parker-Bowles, precum și prințul și prințesa de Wales. Potrivit BBC, președintele Africii de Sud va sta în Marea Britanie două zile. În cinstea sa, regele Charles va organiza un banchet la Palatul Buckingham.

Regele Charles va găzdui prima vizită de stat în calitate de rege

Charles al III-lea va găzdui prima vizită de stat în calitate monarh, primindu-l pe președintele sud-african în Marea Britanie. Cyril Ramaphosa va fi întâmpinat de Prințul și Prințesa de Wales, la hotelul din Londra.

Charles al III-lea - prima vizită de stat în calitate de rege. Întâlnire cu președintele Africii de Sud

Sursa Foto: Bloomberg

Aceștia îl vor conduce la House Guards Parade unde va avea loc ceremonialul de primire alături de rege. Majestatea sa va merge împreună cu președintele african într-o procesiune cu trăsuri spre Palatul Buckingham.

Acolo Charles al III-lea îi va prezenta musafirului său o expoziție de obiecte din colecția regală referitoare la Africa de Sud. Ramphosa, care este șeful guvernului Africii de Sud din 2018 va urma tradiția de a depune o coroană de flori la Mormântul Războinicului Necunoscut. Acesta se afla la Westminster Abbey. Ulterior președintele african va ține un discurs în fața parlamentarilor în Galeria regală a palatului Westminster.

Mai târziu, Regele Charles va găzdui un banchet la Palatul Buckingham la care va participa și regina consoartă Camilla Parker-Bowles, precum și prințul și prințesa de Wales.

Potrivit sursei citate, vizita urmează formatul tradițional instituit în timpul domniei regretatei Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles va transmite un mesaj pozitiv pentru consolidarea relațiilor

Serviciul de cină pentru banchet datează de pe vremea lui George al IV-lea. Regele va avea ocazia de a transmite un mesaj pozitiv privind consolidarea relațiilor. Comerțul cu Africa de Sud reprezintă 30% din comerțul Regatului Unit cu continentul african, în valoare de 11 miliarde de lire sterline pe an.

Corespondentul BBC pentru Africa de Sud, Pumza Fihlani, a declarat că președintele speră să folosească această vizită de stat pentru a obține sprijin pentru investițiile britanice în Africa de Sud.

Vizita are loc într-un moment în care Cyril Ramaphosa se confruntă cu critici privind nivelul șomajului din Africa de Sud. Totodată sunt probleme mari cu întreruperile de curent care afectează gospodării, întreprinderi și școli din întreaga țară, aproape în fiecare zi, timp de mai multe ore la rând.

După banchetul de la Palatul Buckingham, regele Charles va merge la Downing Street pentru a se întâlni cu prim-ministrul Rishi Sunak.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top