Connect with us

newspass.ro

Charles Sobhraj a fost eliberat din închisoare. Este cel care a inspirat serialul Netflix Șarpele

Charles Sobhraj a fost eliberat din închisoare. Este cel care a inspirat serialul Netflix Șarpele

Media

Charles Sobhraj a fost eliberat din închisoare. Este cel care a inspirat serialul Netflix Șarpele

Sursa Foto: CNN

Charles Sobhraj a fost eliberat din închisoare. Este cel care a inspirat serialul Netflix Șarpele

Criminalul în serie care a inspirat serialul Netflix – Șarpele a fost eliberat din închisoare. Francezul Charles Sobhraj fusese condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a doi turiști în 1975. Se presupune că acestea nu sunt singurele crime în care săvârșite de Sobhraj. Francezul a stat după gratii timp de 20 de ani, iar acum judecătorii au decis eliberarea sa dintr-un motiv considerat întemeiat. Potrivit CBSnews, cel care a inspirat serialul Netflix Șarpele ar avea probleme mari de sănătate și va fi deportat în 15 zile în țara sa.

Charles Sobhraj a fost eliberat din închisoare

Bărbatul a executat 20 de ani de detenție până acum când doi judecători ai Curții Supreme din Nepal au ordonat guvernului să îl elibereze și să îl repatrieze în țara sa. Charles Sobhraj, în vârstă de 78 de ani, are probleme cardiace și necesită o intervenție pe cord deschis. Potrivit sursei citate, bărbatul fusese condamnat la închisoare pe viață.

Sursa Foto: Head Topics

Criminalul în serie a fost eliberat din cauza stării precare de sănătate și datorită comportamentului său bun de după gratii. În decizia lor, judecătorii au luat în calcul și faptul că acesta și-a ispășit o bună parte din pedeapsă.

Astfel, Curtea Supremă din Nepal a decis că Sobhraj, supranumit Șarpele, pentru reputația sa de artist talentat în dezghizări și evadări, are la dispoziție 15 zile să părăsească țara.

În Nepal pedepsele cu închisoarea pe viață sunt de 20 de ani, iar Șarpele avusese două condamnări de acest gen. Una pentru uciderea unui american și a doua pentru uciderea unor turiști canadieni. În documentul instanței se menționează că francezul a executat deja mai mult de 75% din pedeapsă, ceea ce îl face eligibil pentru eliberare. Mai mult decât atât, la luarea deciziei au cântărit problemele de sănătate ale acestuia.

“Ținerea lui în închisoare nu este în conformitate cu drepturile omului deținut”, a precizat instanța în verdictul său, potrivit BBC.

Serialul Netflix – Șarpele, inspirat din povestea reală a criminalului Sobhraj

Netflix s-a inspirat din povestea reală a criminalului francez Charles Sobhraj și a creat serialul Șarpele. Acțiunea se petrece în anii 70 când nemilosul ucigaș urmărește turiștii din Vest veniți în Asia de Sud pe Drumul hipioților. Sobhraj a fost subiectul a patru biografii, a trei documentare, a unui film indian și a serialului de pe Netflix, cu 8 episoade.

În realitate, Charles Sobhraj a recunoscut că a ucis mai mulți turiști occidentali. Se crede că numărul victimelor sale depășește 20. Este vorba despre oameni din India, Turcia, Iran, Nepal, Afganistan, Thailanda și Hong Kong care au fost uciși în anii 1970.

A fost condamnat și încarcerat în India timp de 20 de ani, iar după eliberare s-a retras la Paris. În 2003, Sobhraj s-a întors în Nepal unde a fost arestat, judecat și condamnat la închisoare pe viață. Descris ca fiind “chipeș, fermecător și complet lipsit de scrupule”, el și-a folosit înfățișarea și viclenia pentru comite crimele pentru care a devenit cunoscut în întreaga lume.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top