Connect with us

newspass.ro

Colecție de bijuterii antice din aur descoperită în Egipt

Colecție de bijuterii din aur descoperită în Egipt

Discover

Colecție de bijuterii antice din aur descoperită în Egipt

Colecție de bijuterii antice din aur descoperită în Egipt

O colecție impresionantă de bijuterii din aur a fost descoperită în Egipt, la sud de capitala Cairo. O fotografie nedatată arată un inel antic din aur descoperit în orașul antic Amarna, în urma unei misiuni arheologice. Este vorba despre o misiune arheologică egipteano-britanică, după cum a anunțat Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților. Potrivit English.news, în orașul Amarna au fost găsite trei inele din aur, dintre care unul este decorat cu o reprezentare a vechiului egiptean Bes, zeul distracției. Al doilea inel este inscripționat cu o frază în hieroglife.

Colecție de bijuterii antice descoperită în Egipt

La sud e capitala Egiptului au fost descoperite trei inele din aur care datează din Antichitate. Descoperirea a fost posibilă în urma unei misiuni de arheologi egipteni și britanice, a anunțat Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților.

Sursa Foto: The National News

Aceștia și-au propus să studieze condițiile socio-economice, tipurile de hrană și bolile comune din orașul antic care a fost capitala Egiptului în timpul regelui Akhenaton, care a domnit în perioada 1353-1336 î. Hr.

“Colecţia de bijuterii, descoperită în oraşul antic Amarna, este formată din trei inele de aur, dintre care unul este decorat cu o reprezentare a zeului antic egiptean Bes, iar al doilea este inscripţionat cu o frază din hieroglife care înseamnă ‘doamna celor două ţinuturi’ “, au transmis autoritățile egiptene.

Potrivit sursei citate, în Amarna se găsesc 25 de cimitire sculptate în munte, cu inscripții religioase pentru înalți oameni de stat și preoți care au fost înhumați în timpul domniei lui Akhenaton. Totodată, la 15 km este de oraș există un cimitir regal, după cum mai precizează English.news. Acesta a fost construit pe modelul Văii Regilor din Luxor, chiar în inima unei regiuni muntoase.

Colier din aur descoperit alături de trei inele antice

În cadrul misiunii a fost descoperit și un colier din aur. Consiliul Suprem al Antichităților din Egipt a declarat că partea egipteană a misiunii lucrează în Amarna din 2010.

Sursa Foto: The National News

Accentul lor a fost pus pe studierea condițiilor socio-economice din orașul antic și pe conturarea celor mai comune tipuri de alimente consumate de locuitorii săi și a bolilor care erau odinioară răspândite, după cum a precizat consiliul.

Orașul Amarna găzduiește astăzi o serie de temple dedicate lui Aten și câteva reședințe regale care atrag anual un număr mare de vizitatori.

Arheologii au descoperit o serie de artefacte și au fost efectuate lucrări ample de restaurare a diferitelor relicve din zonă.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top