Connect with us

newspass.ro

Comoară celtică impresionantă furată dintr-un muzeu din Germania

Comoară celtică impresionantă furată dintr-un muzeu din Germania

World

Comoară celtică impresionantă furată dintr-un muzeu din Germania

Sursa Foto: The Guardian

Comoară celtică impresionantă furată dintr-un muzeu din Germania

O comoară celtică a fost furată dintr-un muzeu din Germania. Hoții au pătruns în clădire în noaptea de luni spre marți, au spart vitrina și au furat obiectele din aur. Este vorba despre cea mai mare descoperire a unor obiecte din aur din perioada celtică realizată în secolul trecut. Potrivit Bloomberg, înainte de a ajunge la vitrină, hoții au întrerupt conexiunile telefonice și de internet din Manching, Bavaria. Poliția bavareză a anunțat că paguba este însemnată, fiind vorba despre o adevărată comoară.

Comoară celtică sustrasă dintr-un muzeu din Germania

Hoții au furat un tezaur de monede celtice în valoare de câteva milioane de euro. Acestea se aflau expuse într-un muzeu din orașul Manching, situat în regiunea germană, Bavaria Superioară. Anterior indivizii au întrerupt conexiunile locale de telefonie și internet. În dimineața zilei de marți, 22 noiembrie, angajații muzeului au descoperit că o vitrină a fost spartă și că dispăruse tezaurul de monede celtice.

Întreaga colecție de 450 de monede a fost sustrasă de indivizi care acum sunt căutați de poliție. Anchetatorii nu au oferit detalii cu privire la circumstanțele în care s-a produs jaful.

“Au tăiat întreaga localitate Manching (n.r curentul și internetul). Muzeul este de fapt o locație de înaltă securitate. Dar toate conexiunile cu poliția au fost întrerupte”, a declarat primarul Herbert Nerb pentru Sueddeutsche Zeitung.

Oficialii spun că hoții au fost bine antrenați și că dispariția comorii este o catastrofă pentru orașul bavarez. Colecția de monede a fost un punct de atracție al muzeului celtic și roman din Manching.

Monedele au fost descoperite în 1999 și datează din secolul al III-lea î. Hr. Potrivit poliției, acestea au o valoare de câteva milioane de euro. Ministrul bavarez al științelor și artelor a declarat că pierderea monedelor este un dezastru, ele fiind de neînlocuit pentru că reprezintă o mărturie a istoriei locului.

Cel mai mare jaf de obiecte de artă din istoria modernă

Nu este primul jaf de acest fel din Germania. În 2017 a fost furată marea frunză de arțar, considerată a doua cea mai mare monedă de aur din lume. Aceasta se afla expusă în vitrina muzeului Bode din Berlin.

În noiembrie 2019, indivizi necunoscuți au sustras, în timpul nopții, 21 de bijuterii și alte obiecte de valoare din Muzeul Green Vault din Palatul Regal din Dresda.

Jaful va rămâne în istorie, iar hoții nu au fost identificați nici până în prezent. A dispărut atunci o sabie cu mânerul încrustat cu diamante și o piesă care conține un diamant alb de 49 de carate. Potrivit experților în asigurări, prada de la Green Vault valora 113,8 milioane de euro. Presa germană l-a numit cel mai mare jaf de  obiecte de artă din istoria modernă.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top