Connect with us

newspass.ro

Consilierii guvernului german recomandă majorarea impozitelor pentru bogați

olaf scholz

Business

Consilierii guvernului german recomandă majorarea impozitelor pentru bogați

Olaf Scholz Sursa Foto: The Telegrapf

Consilierii guvernului german recomandă majorarea impozitelor pentru bogați

Consiliul Înțelepților recomandă guvernului german să ia în calcul majorarea impozitelor pentru bogați. Este vorba despre cei cinci economiști care consiliază guvernul de la Berlin în materie de politici economice, transmite AFP. Măsura va veni ca sprijin în contextul inflației, dar nu este singura sugestie pe care specialiștii au notat-o în raportul lor anual. Se așteaptă ca Olaf Scholz să ia o decizie în acest sens.

Consiliul Înțelepților recomandă guvernului german majorarea impozitelor pentru bogați

Guvernul condus de Olaf Scholz este sfătuit să ia în calcul majorarea impozitelor pentru cei cu venituri mari. Scopul final este finanțarea măsurilor de sprijin în contextul inflației, notează AFP. Experții consideră că statul trebuie să acorde sprijin numai celor care nu pot face față prețurilor mari la energie.

“O creştere a cotei superioare de impozit pe venit sau introducerea unei taxe de solidaritate pentru cele mai mari venituri ar putea fi luată în considerare”, au transmis consilierii Guvernului german în raportul lor anual trimis miercuri cancelarului Olaf Scholz, potrivit sursei citate.

Prognozele consilierilor din Consiliul înțelepților sunt urmate de Guvernul german în stabilirea politicii fiscale. Experții se așteaptă la o contracție de 0,2% a economiei germane în 2023, față de prognoza oficială care anunță o contracție de 0,4%. Potrivit lor, rata medie a inflației ar urma să ajungă la 8% în 2022 și la 7,4% în 2023.

Consumatorii îndemnați să facă economie la energie

În acest context, experții spun că este esenţial să fie extinsă şi diversificată aprovizionarea cu energie, iar consumatorii să fie încurajaţi să facă economii la energie. Guvernul german a propus măsuri naționale în valoare de până la 200 de miliarde de euro, decizie care a generat critici la nivelul UE. Pentru a-i proteja pe consumatori, guvernul condus de Olaf Scholz a anunțat un plafon pentru prețul gazelor naturale.

Coaliția a luat în calcul un pachet de subvenții cu o valoare cuprinsă între 150 și 200 miliarde de euro. Fondurile vor fi alocate de la Fondul de Stabilizare Economică, înființat inițial în contextul pandemiei.

Cancelarul german a spus că măsurile implementate vor fi o dublă lovitură care va ajuta Germania să treacă peste criza economică.

Totuși, aceste decizii au stârnit critici la nivelul Uniunii Europene. Prim-ministrul Italiei a declarat Reuters, că este nevoie de unitate și că statele europene nu pot fi divizate în funcție de bugetele naționale. Precizăm faptul că Germania este una dintre țările care s-au opus plafonării prețului en-gros la gaze naturale.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top