Connect with us

newspass.ro

Aceasta este cea mai frumoasă fotografie cu Pământul. Care este povestea ei

Cum arată cea mai frumoasă fotografie cu Pământul

Discover

Aceasta este cea mai frumoasă fotografie cu Pământul. Care este povestea ei

Sursa Foto: NASA

Aceasta este cea mai frumoasă fotografie cu Pământul. Care este povestea ei

Cea mai frumoasă fotografie cu pământul a fost realizată în urmă cu 50 de ani și se numește Blue Marble – Mărgeaua Albastră. Aceasta a fost realizată de echipajul misiunii NASA Apollo 17, ultima misiune cu echipaj uman către Lună. Astfel de imagini sunt foarte greu de capturat, datorită faptului că fotograful trebuie să fie poziționat în fața Soarelui. Astfel, în acest cadru creat, Pământul se vede în totalitate plutind în spațiu, ScienceAlert. Această priveliște uimitor de frumoasă a Pământului din spațiu este considerată o fuziune a științei și a artei, o vitrină pentru tehnologia de teledetecție.

Cea mai frumoasă fotografie cu Pământul

Blue Marble este o mărturie a pasiunii și creativității oamenilor de știință care își dedică timpul pentru a înțelege cum interacționează Pâmântul, oceanul și atmosfera pentru a genera mediul de susținere a vieții pe Pământ.

Cum arată cea mai frumoasă fotografie cu Pământul

Sursa Foto: NASA

Sursa citată notează că fotografia unică a fost surprinsă cu ajutorul unui aparat de filmat Hasselblad și este considerată cea mai reprodusă fotografie din toate timpurile. Până la misiunea NASA Apollo 17, când a fost realizată Blue Marble, nu exista nicio modalitate de a vedea planeta în întregime.

Misiunile anterioare ale Apollo realizaseră fotografii ale Pământului parțial în umbră. Blue Marble a devenit un simbol al armoniei și al unității. Terra apare chiar în mijlocul cadrului, plutind în spațiu, și se pot vedea bine Antarctica și continentul african.

Cea mai frumoasă fotografie a Pământului a fost realizată la data de 7 decembrie 1972, de la o distanță de aproximativ 29.000 de kilometri. Aceasta înfățișează Pământul de la Marea Mediterană până în Antarctica.

A fost pentru prima dată când traiectoria Apollo a făcut posibilă fotografierea calotei polare sudice, în ciuda faptului că emisfera sudică era puternic acoperită de nori.

Pe lângă Peninsula Arabică și Madagascar, aproape întreaga coastă a Africii și cea mai mare parte a Oceanului Indian sunt clar vizibile. Potrivit NASA, un ciclon din Oceanul Indian este, de asemenea, vizibil, dar și Continentul Asiei de Sud care se află pe membrul estic.

Prima fotografie cu Pământul realizată de către un om

Blue Marble este considerată cea mai frumoasă fotografie a Pământului, însă nu prima de acest fel. Cea dintâi datează din 1968, a fost realizată de către William Anders de pe Apollo 8, și se numește Earthrise.

Aceasta care înfățișează Terra complet luminată de staelitul ATS-3 a fost folosită în 1968 de către Stewart Brand pentru catalogul său Whole Earth. Încă din 1966 acesta militase pentru ca NASA să facă publică o imagine din satelit a Pământului văzut din spațiu, despre care se zvonea că există.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top