Connect with us

newspass.ro

Cum arată cei mai vechi blugi din lume și care este povestea lor

Cum arată cei mai vechi blugi din lume și care este povestea lor

Discover

Cum arată cei mai vechi blugi din lume și care este povestea lor

Sursa Foto: Entrepreneur

Cum arată cei mai vechi blugi din lume și care este povestea lor

Blugii sau jeanșii reprezintă un articol vestimentar foarte popular în zilele noastre. Îi poartă oameni de toate vârstele, sunt versatili și pot fi integrați ușor în orice ținută. Recent au fost descoperiți cei mai vechi blugi din toate timpurile. Cineva a fost mai mult decât interesat de această piesă, și a cumpărat-o cu o sumă impresionantă, la o licitație. Perechea de blugi, recuperată dintr-un naufragiu din 1857 a stârnit dezbateri cu privire la ipoteza de a fi sau nu un predecesor al celebrului brand Levi’s. Cea mai veche pereche de blugi din lume s-a vândut la licitație cu 14.000 de dolari, scrie The Guardian.

Cei mai vechi blugi din lume

Cea mai veche pereche de blugi din lume a aparținut unui bărbat și a fost descoperită în epava unei nave scufundate de un uragan. De fapt, pantalonii se află printre primele lucruri recuperate de pe navă. Este vorba despre o ambarcațiune scufundată de un uragan în 1857 în oceanul Atlantic. Se crede că pantalonii au aparținut unui miner și să reprezintă predecesorul celebrului brand Levi’s.

Cum arată cei mai vechi blugi din lume și unde au fost descoperiți

Sursa Foto: Fox 59

Scoși dintr-un cufăr aflat în epavă navală care s-a scufundat în 1857 de pe coasta Carolinei de Nord, pantalonii de lucru sunt considerați drept cea mai veche pereche de blugi cunoscută din lume.

Sunt pantaloni de miner, albi, foarte rezistenți, cu fermoar și cinci nasturi. Aceștia au făcut parte din cele 270 de artefacte din epoca goanei după aur care au fost vândute pentru un total de aproape 1 milion de dolari la Reno, la începutul acestei luni.

Nu se știe dacă acești blugi au vreo legătură cu Levi Strauss deoarece sunt cu 16 ani mai vechi decât prima pereche de blugi fabricată oficial de către Levi Strauss & Co, în 1873. Potrivit unor voci, pantalonii găsiți în nava naufragiată ar putea fi o versiune foarte timpurie a ceea ce aveau să devină blugii emblematici. Aceste voci sunt, însă, contrazise vehement de reprezentanții companiei producătoare de blugi.

“Pantalonii nu sunt Levi’s și nici nu cred că sunt pantaloni de lucru pentru mineri”, a declarat istoricul și directorul arhivei Levi’s, Tracey Panek, pentru Associated Press.

Pantalonii au fost confecționați înainte ca SS Central America să se scufunde în urma unui uragan, pe 12 septembrie 1857. Nava, plină cu pasageri, își începuse călătoria în San Francisco și se îndrepta spre New York via Panama.

Blugii descoperiți într-un cufăr din nava scufundată SS Central America – scoși la licitație

Cei mai vechi blugi din lume au fost scoși la licitație și s-au vândut cu 14.000 de dolari. Nu sunt singurul obiect care a fost descoperit pe nava SS Central America.

“Acești blugi de miner sunt ca primul steag pe Lună, un moment istoric”, a declarat Dwight Manley, partenerul director al California Gold Marketing Group, care deține artefactele și le-a scos la licitație.

Mai multe obiecte prețioase, între care și foarte mult aur, au stat timp de peste un secol în epava vasului aflat la 7.200 de metri adâncime în Oceanul Altantic. Printre obiectele scoase la licitație împreună cu blugii se numără cheile comisarului de bord de la camera comorii. Acolo erau depozitate tone de monede și lingouri din timpul Goanei după aur.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top