Connect with us

newspass.ro

Cum arată cele mai nordice orașe ale lumii

Cum arată cele mai nordice orașe ale lumii

Discover

Cum arată cele mai nordice orașe ale lumii

Sursa Foto: Visit Greenland

Cum arată cele mai nordice orașe ale lumii

În cele mai nordice orașe ale lumii viața se trăiește diferit. Emisfera nordică este cunoscută pentru faptul că are mai mult pământ decât emisfera sudică, însă o mare parte din această suprafață este neamenajată. Zonele care au evoluat în orașe mari sunt grupate la altitudini mai joase în locuri precum Statele Unite și Europa Centrală, scrie Thought.Co. Cel mai mare oraș care are cea mai mare latitudine este Helsinki din Finlanda, cu o populație metropolitană de peste 1,2 milioane de locuitori. Cea mai nordică capitală din lume este Reykjavik, Islanda, cu o latitudine situată chiar sub Cercul Polar.

Cele mai nordice orașe ale lumii

Cele mai nordice orașe ale lumii au o populație permanentă de peste 500 de locuitori. Unul dintre acestea este Longyearbyen, Svalbard, Norway. Deși are o populație de puțin peste 2.000 de locuitori, acest mic oraș atrage vizitatori cu Muzeul modern Svalbard, Muzeul Expediției la Polul Nord și Biserica Svalbard.

Sursa Foto: KAYAK

Cunoscut și sub numele de Ultima Thule, “marginea teritoriului cunoscut”, Qaanaaq este cel mai nordic oraș din Groenlanda și oferă aventurierilor șansa de a explora unele dintre cele mai accidentate zone sălbatice din țară.

Sursa Foto: Visit Greenland

Upernavik, Greenland. Situată pe o insulă cu același nume, așezarea pitorească Upernavik este un exemplu tipic de oraș mic din Groenlanda. Fondat inițial în 1772, Uppernavik este denumit uneori “Insula femeilor” și a găzduit de-a lungul istoriei sale mai multe triburi nomade diferite, inclusiv vikingii nordici.

Sursa Foto: Visit Greenland

Utqiaġvik, Alaska, United States – Cea mai nordică așezare din Alaska este orașul Utqiaġvik. La începutul secolului XX, coloniștii britanici au început să numească orașul Barrow, dar în 2016, locuitorii au votat pentru a reveni oficial la numele original Iñupiaq, Utqiaġvik. Deși nu există prea multe în ceea ce privește turismul în Utqiaġvik, acest mic oraș industrial este o oprire populară pentru aprovizionare înainte de a merge mai la nord pentru a explora Cercul Polar.

Sursa Foto: Anchoraje Daily News

Uummannaq, Greenland – În Uummannaq, Groenlanda, se află cel mai nordic terminal de feribot din țară, ceea ce înseamnă că puteți accesa acest oraș izolat pe mare din orice alt port din Groenlanda. Cu toate acestea, acest oraș servește mai degrabă ca bază de vânătoare și pescuit decât ca destinație turistică.

Sursa Foto: Visit Greenland

Orașul în care este interzis să mori

În cel mai nordic oraș al lumii, Longyearbyen, este interzis să mori. Aproximativ 2000 de oameni trăiesc în localitatea de pe insula Spitsbergen care se află în Oceanul Arctic. Sunt reguli ciudate aici, dar care au o explicație solidă. O persoană grav bolnavă este transportată la un spital de pe continent, iar dacă se întâmplă să moară aici, va fi înmormântată tot pe continent.

Cadavrele se descompun greu în solul înghețat, iar urșii polari sunt foarte atrași de ele. Pe de altă parte, înainte de a naște, femeile sunt trimise pe continent, iar mai apoi se întorc acasă cu bebelușii. Autoritățile locale au luat decizia de a nu construi o maternitate în Longyearbyden care are o populație de doar 2000 de locuitori.

În orășel sunt interzise pisicile care pot vâna păsările, iar asta ar duce la exterminarea acestora de pe insulă.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top