Connect with us

newspass.ro

Cum arată, înflorită, planta care miroase a cadavru

Cum arată, înflorită, planta care miroase a cadavru

Discover

Cum arată, înflorită, planta care miroase a cadavru

Sursa Foto: Flipboard

Cum arată, înflorită, planta care miroase a cadavru

Florile sunt o bucurie a naturii, recunoscute în toată lumea ca simbol al frumuseții, al eleganței, un mesager al sentimentelor. Când spui floare, spui puritate, culoare, mireasmă, asociere cu ce e mai frumos pe lume. Puțini știu, însă, de existența unei flori care iese din tipar prin aspect și caracteristici. Este vorba despre o plantă care emană un miros de cadavru și care poate fi “admirată” la Grădina Botanică din Adelaide, Australia. Este o plantă rară care înflorește o dată la câțiva ani, iar floarea rezistă doar 48 de ore, scrie The Guardian.

Cum arată floarea care emană miros de cadavru

Chiar dacă este considerată o ciudățenie a naturii, floarea cu miros de cadavru atrage mii de oameni care stau la coadă pentru a o vedea. Se numește Titan arum și emană un miros care persistă pe distanțe de kilometri.

Cum arată, înflorită, planta care miroase a cadavru

Sursa Foto: Kew Gardens

În acest fel, planta australiană atrage insectele pentru polenizare, spun specialiștii. Nu doar insectele sunt atrase de ea, ci și oamenii, care stau la cozi mari pentru a o vedea și admira în toată splendoarea.

Cei interesați sunt așteptați la Grădina Zoologică din orașul australian Adelaide. Planta, care a devenit cunoscută în toată lumea, înflorește o dată la câțiva ani și doar pentru 48 de ore.

Este o plantă rară care a atras mii de oameni veniți să stea la o coadă imensă pentru a o admira.

Titan arum este o plantă pe cale de dispariție, originară din Sumatra, Indonezia. Cu toate că arată ca o singură floare, în realitate este o inflorescență (un grup de flori pe o tulpină). Poate crește mai mult de 2 metri înălțime, poate cântări până la 150 kg, iar mirosul său este cel mai des comparat cu cel al șobolanilor morți.

Din cauza defrișărilor din pădurile indoneziene, numărul florilor cu miros de cadavru a fost redus semnificativ la aproximativ 1000. În 2018 Titan arum a fost inclusă pe lista cu plante aflate pe cale de dispariție.

Din dorința de a conserva specia, autoritățile indoneziene au trimis semințe la grădinile botanice.

“Cea mai mare plantă pe care am avut-o până acum era de 75 de kg și o înălțime de 2,6 metri”, a declarat horticultorul Matt Coulter.

Amorphophallus titanum a fost descoperită în 1878 de botanistul italian Odoardo Beccari

A fost descoperită în 1878 de botanistul italian Odoardo Beccari, care a luat parte la o expediție pe insula Sumatra. El a trimis de acolo semințe și bulb la Florența. Titan arum este planta cu cea mai mare inflorescență neramificată din lume.

Floarea ei are un miros de cadavre, ea fiind polenizată de insecte de cadavre.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top