Cum arată Pământul fotografiat de pe orbita Lunii. Racheta Artemis își încheie misiunea
Imagini spectaculoase au fost surprinse de nava spațială Artemis a NASA, în prima misiune pe Lună după 50 de ani. Mega-rachetă Artemis este un program NASA care își propune să le permită oamenilor să se întoarcă pe Lună. De data aceasta, capsula Orion nu a avut oameni la bord, iar misiunea a durat 26 de zile. Au fost surprinse imagini deosebite cu Pământul văzut de pe orbita lunii. Mega-rachetă Artemis se întoarce acasă după 25 de zile și 2,1 milioane de kilometri spre Lună și în jurul ei, anunță NASA.
Cum arată Pământul fotografiat de pe orbita Lunii
NASA dezvăluie imagini spectaculoase cu Pământul surprinse de pe orbita Lunii. Nava spațială Orion a realizat o fotografie realizată pe orbita Lunii în care Terra apare ca o semilună.
Orion a survolat Luna la o distanță mai mică de 130 de kilometri în raport cu scoarța selenară. Capsula a profitat de atracția gravitațională a satelitului natural al Pământului pentru a se propulsa pe traiectoria sa de întoarcere spre Terra.
Luni, 5 decembrie, NASA a transmis în direct zborul de întoarcere de le Lună al navei spațiale Orion Artemis I fără echipaj. Întoarcerea sa pe Pământ va avea loc duminică, 11 decembrie 2022.
Cu ocazia acestei misiuni, prima pe Lună după 50 de ani, inginerii au testat sistemele pentru a îmbunătăți nava spațială înainte de viitoarele misiuni cu astronauți. De data aceasta, Orion a plecat spre Lună fără echipaj, dar pe viitor NASA promite că celebra capsulă va avea oameni la bord.
Agenția NASA va găzdui mai multe ședințe de informare pentru a discuta despre activitățile viitoare de la Centrul Spațial Johnson din Huston.

Sursa Foto: Newscientist
Eveniment STEM organizat de către NASA
Totodată, NASA organizează un eveniment STEM în colaborare cu Muzeul Spațial și Aerian din San Diego, duminică, 11 decembrie 2022, la orele 09.00. Elevii și nu numai ei vor avea ocazia să învețe despre capsula Orion și despre componentele care asigură succesul misiunilor agenției.
Este vorba despre tehnologie, știință, inginerie și matematică. Participanții vor putea urmări o transmisiune în direct a aterizării și vor putea participa la activități practice STEM. Cei prezenți la eveniment îi vor asculta pe experții NASA, precum și pe secretarul adjunct al Departamentului pentru Educație, Cindy Marten.
Administrația Națională Aeronautică și Spațială este o agenție independentă a Guvernului SUA, înființată la 29 iulie 1958, responsabilă cu programul spațial civil, cercetare aeronautică și aerospațială.
Știința utilizată de NASA se concentrează pe o mai bună înțelegere a Pământului prin sistemul de observare EOS. Inițiază misiuni robotizate avansate și explorează corpuri din întreg Sistemul Solar. De-a lungul timpului NASA a realizat numeroase programe spațiale cu și fără pilot. Peste 1000 de misiuni fără pilot au fost proiectate pentru a explora Pământul și Sistemul Solar. Totodată, NASA este responsabilă și cu lansarea sateliților de comunicare.
