Connect with us

newspass.ro

Cum se apără Eva Kaili, acuzată că a luat mită de la Qatar

Cum se apără Eva Kaili, acuzată că a luat mită de la Qatar

World

Cum se apără Eva Kaili, acuzată că a luat mită de la Qatar

Sursa Foto: Yahoo Finance

Cum se apără Eva Kaili, acuzată că a luat mită de la Qatar

Eva Kaili, fosta vicepreședintă a Parlamentului European a avut primele reacții ca urmare a dosarului în care este acuzată pentru luare de mită. Ea a fost demisă din toate funcțiile publice și se află în arest. Eurodeputata a recunoscut în fața judecătorului că i-a cerut tatălui ei să scoată de la domiciliul ei o mare sumă de bani în numerar. Reamintim faptul că oamenii legii au găsit în locuința acesteia saci cu bani ascunse în mai multe locuri, între care și sub pătuțul copilului. Potrivit AA.com, europarlamentara a făcut primele declarații cu privire la acuzațiile care i se aduc.

Eva Kaili face mărturisiri cu privire la acuzațiile care i se aduc

Vicepreședinta Parlamentului European, care și-a pierdut funcția în urma acuzațiilor de corupție, a făcut primele mărturisiri. Europarlamentarul a fost arestat, la începutul lunii decembrie, într-un dosar de trafic de influență, a făcut o mărturisire parțială în fața judecătorului care instrumentează cazul.

“Este adevărat. Știam despre activitatea domnului Antonio Panzeri. Știam despre valizele cu bani din casa mea”, a spus Eva Kaili, potrivit cotidianului italian La Repubblica și cotidianului belgian Le Soir.

Antonio Panzeri este colaboratorul soțului Evei Kaili, italianul Francesco Gorgi. Cotidianele scriu că fosta vicepreședintă a Parlamentului European nu le-a spus nimic nou anchetatorilor. Potrivit lor, eurodeputata elenă nu a făcut decât să confirme ceea ce oamenii legii știau de ceva timp. Ea și-ar fi avertizat tatăl în legătură cu perchezițiile care urmau și i-a instruit să ia banii. De altfel, bărbatul a fost arestat cam în același timp cu fiica sa. El avea asupra lui o geantă plină cu bani.

În urma perchezițiilor au fost descoperite 1,5 milioane de euro în numerar. Eva Kaili este suspectată că ar fi fost plătită de către Qatar pentru a face lobby în favoarea intereselor statului în Parlamentul European.

Kaili se află în arest în Belgia

În cursul săptămânii trecute, Eva Kaili a fost exclusă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European din cauza acuzațiilor de corupție care i se aduc. În același timp, Qatarul spune că acuzațiile cu privire la vreo implicare în acest caz sunt nefondate și grav dezinformate. Roberta Metsola, președinta Parlamentului European a avut un mesaj pentru cei cu intenții neoneste:

“Un mesaj clar pentru toți cei din țările terțe care cred că poți obține ceea ce vor cu ajutorul banilor: Parlamentul European le va sta în cale”, a transmis Roberta Metsola pentru cotidianul german Funke Mediengruppe.

Pe fondul scandalului de corupție care o are în centrul său pe Eva Kaili, parlamentarii UE au votat suspendarea privilegiilor de acces pentru lobbyștii din Qatar pe durata anchetei. O decizie finală în această direcție îi aparține președintei Parlamentului European.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top