Connect with us

newspass.ro

Cutremur cu magnitudinea de 4.9 în Grecia

Cutremur cu magnitudinea de 4.9 în Grecia

World

Cutremur cu magnitudinea de 4.9 în Grecia

Sursa foto: ekathimerini

Cutremur cu magnitudinea de 4.9 în Grecia

Un cutremur puternic a zguduit insula Evia din centrul Greciei, la ora locală 14.25. Seismul cu magnitudinea de 4.9 pe scara Richter a fost resimțit la Atena, la aproximativ 65 de kilometri la sud de insulă. Locuitorii din zonă au raportat că ferestrele li s-au zdruncinat, în timp ce zidurile caselor au tremurat puternic și intens. Institutul Geodinamic din Atena a anunțat că seismul a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, dar Institutul Euro-Mediteranean a estimat că acesta a avut o magnitudine de 5,2, scrie GreekReporter.

Cutremur puternic în Grecia, resimțit și la Atena

Potrivit informațiilor oficiale, cutremurul a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter și a fost resimțit și în Atena.Epicentrul cutremurului a fost la 5 kilometri sud de orașul Psachna din Evia. Cutremurul s-a produs la o adâncime mică, de 10 kilometri sub epicentru.

Cu toate astea, magnitudinea, epicentrul și adâncimea exactă a cutremurului ar putea fi revizuite în scurt timp, pe măsură ce seismologii analizează datele și își perfecționează calculele sau pe măsură ce alte agenții își publică rapoartele.

Din fericire, până la această oră nu au fost raportate victime omenești. Nu s-au înregistrat nici pagube materiale, deși locuitorii Atenei au raportat că ferestrele au tremurat puternic și zidurile caselor s-au zdruncinat în timpul seismului.

Institutul Euro-Mediteranean a estimat că seismul a înregistrat o magnitudine de 5,2 pe scara Richter, însă informațiile oferite de Institutul Geodinamic din Atena indică o magnitudine de 4.9 pe scara Richter.

Tot datele oficiale arată că seismul nu are nicio legătură cu seria de cutremure care au lovit insula grecească la finalul lunii noiembrie.

Viceguvernatorul regional Giorgos Kelaidits a declarat că seismul a provocat o îngrijorare intensă în întreaga regiune.

“A fost un cutremur foarte puternic. Până acum nu au fost raportate probleme. Am vorbit, de asemenea, cu locuitorii din satul Pissonas care se află aproape de epicentrul cutremurului, dar nu există probleme. Încă nu știm care este impactul în ceea ce privește pagubele”, a declarat profesorul de geologie și de gestionare a dezastrelor de la Universitatea din Atena, Efthymios Lekkas.

Athanasios Ganas, directorul de cercetare al Institutului de Geodinamică al Observatorului Național din Atena, a declarat că seismul s-a produs în zona Psachna.

Insula Evia din Grecia, lovită de o serie de cutremure

La sfârșitul lunii noiembrie, insula Evia din Grecia a fost lovită de o serie de cutremure. Specialiștii susțin, însă, că seismul de acum nu are legătură cu seria care s-a manifestat în toamnă.

Grecia este situată într-o zonă de graniță geologică complexă în estul Mediteranei, între plăcile africană și eurasiatică. Este o regiune foarte activă din punct de vedere seismic, dar cu toate asta majoritatea seismele nu sunt soldate cu răniți și nici cu pagube materiale.

În luna octombrie a anului 2020, peste 70 de persoane și-au pierdut viața într-un cutremur care a lovit insula Samos din estul Greciei din Marea Egee și coasta turcă din apropiere. Cele mai multe dintre pierderile de vieți omenești s-au înregistrat în Turcia.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top