Connect with us

newspass.ro

Cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade în Indonezia. Zeci de morți și sute de răniți

Cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade în Indonezia. Au murit cel puțin 46 de persoane

World

Cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade în Indonezia. Zeci de morți și sute de răniți

Sursa Foto: Jakarta Daily

Cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade în Indonezia. Zeci de morți și sute de răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter s-a produs pe insula indoneziană Java și a ucis cel puțin 46 de persoane. Alte sute de oameni sunt răniți, potrivit bilanțului provizoriu emis de autorități. Epicentrul seismului a fost stabilit în regiunea Cianjur din provincia Java de Vest. Potrivit The Guardian, peste 300 de oameni au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Majoritatea s-au ales cu fracturi după ce au rămas blocate sub dărâmături.

Cutremur puternic în Indonezia

Serviciul geologic al SUA a anunțat că seismul a avut magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 10 km. Zeci de clădiri au fost avariate, iar localnicii au ieșit pe străzile capitalei, în încercarea de a scăpa teferi. Bilanțul provizoriu al autorităților anunță cel puțin 46 de morți și în jur de 700 de răniți.

“Există 46 de morți la spitalul regional din Cianjur și aproximativ 700 de persoane rănite. Mulți au fost răniți pentru că au rămas sub dărâmături”, a declarat șeful agenției naționale de atenuare a efectelor dezastrelor.

În jurul orașului Cianjur au fost raportate mai multe alunecări de teren și zeci de clădiri au fost avariate, între care un internat islamic, un spital și alte instituții publice. Seismul a fost resimțit puternic în zona metropolitană a Jakartei, iar autoritățile au luat decizia de a evacua câteva clădiri de locuințe.

“Cutremurul s-a simțit atât de puternic. Eu și colegii mei am decis să ieșim din biroul nostru de la etajul nouă folosind scările de urgență”, a declarat Vidi Primadhania, un angajat din Jakarta Sud, potrivit The Guardian.

Cutremurul s-a produs la ora locală 13.21 (6.21 GMT), cu epicentrul localizat la o distanță de 10 km sud-vest de Cianjur.

Țara cu peste 270 de milioane de locuitori este lovită frecvent de cutremure, erupții vulcanice și tsunami din cauza poziției sale pe inelul de foc (un arc de vulcani și falii în bazinul Pacificului). Din fericire acest seism nu a avut potențialul de a declanșa un tsunami. Cu toate astea, mișcările pământului i-au panicat pe localnici care au ieșit din case și au alergat frenetic pe străzi.

În luna ianuarie a acestui an, tot în Indonezia s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,2 în care au murit peste 100 de persoane, iar peste 6.500 au fost rănite. Seismul s-a produs în provincia Sulawesi de Vest. În luna februarie a acestui an, s-a produs un alt cutremur, în Sumatra de Vest. Acesta a avut  magnitudinea de 6,2 a ucis cel puțin 25 de persoane și a rănit peste 460.

În 2004, un cutremur puternic și un tsunami produs în Oceanul Indian au ucis aproape 230.000 de persoane din zece țări, majoritatea din Indonezia.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top