Connect with us

newspass.ro

Cutremure în Nepal. Unul a avut magnitudinea de 6,3 și s-a simțit până la New Delhi

World

Cutremure în Nepal. Unul a avut magnitudinea de 6,3 și s-a simțit până la New Delhi

Sursa Foto: eastmojo.com

Cutremure în Nepal. Unul a avut magnitudinea de 6,3 și s-a simțit până la New Delhi

Trei cutremure s-au înregistrat în Nepal, în noaptea de marți spre miercuri, 8/9 noiembrie. Unul dintre ele a avut o magnitudine de 6,3 pe scara Richter și s-a simțit până la New Delhi. Potrivit publicației locale Hindustantimes, au fost două cutremure și o replică foarte puternice. Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Seti, la o adâncime de 15,7 kilometri, la 21 de kilometri est de Dipayal, o municipalitate din districtul Doti.

Cutremure în Nepal. Bilanțul victimelor

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în Nepal, la adâncimea de 10 km, la ora 1.57. Cutremure puternice au fost resimțite, de asemenea, în Delhi-NCR.

cutremur nepal

Cutremur Nepal Sursa Foto: english.pardaphash

Potrivit sursei citate, cel puțin șase persoane au murit și altele au fost rănite în urma producerii celor trei seisme. Centrul Național Seismologic din Nepal a confirmat că au fost două cutremure și o replică.

Autoritățile caută în continuare posibile victime. Cele trei cutremure produse în ultimele 24 de ore au provocat alunecări de teren în mai multe zone din districtul Doti, după cum a anunțat Agenția de știri ANI. Seismele au fost resimțite în New Delhi și regiunea NCR, în jurul orei 02.00, când oamenii au fost treziți din somn.

Primul cutremur s-a produs la orele 20.52 și a avut magnitudinea de 4,9. Cel de-al doilea a lovit Nepalul în jurul orelor 02.00, cu magnitudinea de 6, 3 pe scara Richter și s-a resimțit în New Delhi, Ghaziabad, Noida, Gurugram și Lucknow.

Epicentrul celui de-al doilea cutremur a fost la 90 km est-sud-est de Pithoragarh, în Uttarakhand.

Zeci de case au fost avariate în cutremurul din Nepal

Cel puțin șase persoane au murit, iar altele au fost rănite, însă bilanțul victimelor nu este oficial. Autoritățile au demarat o operațiune de căutare și salvare în urma celor trei cutremure. O persoană a fost dată dispărută, trei case au fost distruse, iar altele câteva zeci au suferit avarii.

“Cea de-a treia zguduială puternică cu magnitudinea 6,6, care a avut loc miercuri în jurul orei 2.12, s-a soldat cu pierderea a trei vieți, după ce o casă s-a prăbușit. Decesele au fost raportate din Gairagaun”, a declarat pentru ANI Ram Prasad Upadhyay, președintele consiliului satului Purbichauki, consiliul local al satului Purbichauki-03 din districtul Doti.

Cu toate că regiunea New Delhi- NCR este predispusă la cutremure, oamenii le-au resimțit pe acestea ca fiind foarte puternice. Utilizatorii Twitter au încărcat imagini și videoclipuri pentru a împărtăși experiența lor cu seismul.

Sursa Foto: circleofblue.org

De-a lungul timpului, statul Himalaya a înregistrat pierderi uriașe în urma cutremurelor. În anul 2015 s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,8 care a lovit centrul Nepalului. Atunci și-au pierdut viața 8.964 de oameni și au fost răniți aproximativ 22.000.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top