Connect with us

newspass.ro

Declarațiile fiscale ale lui Donald Trump au fost făcute publice

Declarațiile fiscale ale lui Donald Trump au fost făcute publice

Media

Declarațiile fiscale ale lui Donald Trump au fost făcute publice

Sursa foto: CNN

Declarațiile fiscale ale lui Donald Trump au fost făcute publice

Declarațiile fiscale ale fostului președinte american Donald Trump din perioada 2015-2020 au fost făcute publice, în contextul acuzațiilor care i se aduc. Afacerea de familie Trump Organization a fost găsită vinovată de fraude fiscale după un proces care a avut loc la New York. Acum Comisia Camerei Reprezentanților a publicat șase ani de declarații fiscale federale ale fostului președinte, care fuseseră învăluite în secret. Potrivit CNN, declarațiile, care acoperă anii 2015-2020, au fost obținute de comisia condusă de democrați în urmă cu doar câteva săptămâni, după o lungă bătălie juridică. În cursul săptămânii trecute, comisia a votat pentru publicarea acestora, dar a mai durat puțin, timp în care au fost redactate informații personale, cum ar fi numerele de securitate socială.

Au fost publicate declarațiile fiscale ale lui Trump din perioada 2015-2020

Deși în trecut, publicarea declarațiilor fiscale era făcută în mod voluntar de către președinții SUA, Trump s-a dezis de la acest obicei și le-a ținut ascunse de ochii lumii. El și echipa sa de avocați au căutat în permanență să le păstreze secrete. Acum fostul președinte se vede în fața faptului împlinit și spune că este un abuz scandalos de putere și complet neconstituțional.

Potrivit spuselor sale, niciodată până acum Congresul nu și-a exercitat puterile legislative pentru a cere declarațiile fiscale ale unui președinte.

Comisia, care este responsabilă de supravegherea IRS și de redactarea politicii fiscale, a solicitat declarațiile în temeiul secțiunii 6103 din codul fiscal american.

Comisia a vrut să afle dacă declarațiile fiscale ale lui Trump în timpul mandatului său au fost auditate în mod corespunzător în cadrul programului de audit obligatoriu al IRS pentru președinții SUA.

Sunt voci care susțin că eforturile democraților de a obține declarațiile fiscale ale lui Trump sunt pur politice.

În urma anchetei, Comisia a constatat că IRS a deschis un singur audit obligatoriu în timpul mandatului lui Donald Trump. S-a întâmplat în 2019 pentru declarația fiscală din 2016.

Cât impozit a plătit Donald Trump în anii 2017, 2018, 2019 și 2020

Comisia a stabilit că Trump a plătit un impozit pe venit, infim, în 2017,  respectiv 750 de dolari, în timp ce în 2020 nu a plătit nimic. În contrast cu acești doi ani, în 2018 și 2019 fostul președinte al SUA a plătit un impozit federal pe venit de 1,1 milioane de dolari.

Recent, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege menit să reformeze procesul de audit prezidențial printr-un vot în mare parte simbolic, înainte ca republicanii să preia majoritatea în noul Congres.

La începutul lunii decembrie, afacerea de familie a lui Donald Trump a fost găsită vinovată de evaziune fiscală de un tribunal din New York. Trump Organization include mai multe hoteluri de lux, cluburi de golf și proprietăți imobiliare.

Este vorba despre 17 capete de acuzare, iar sentința ar urma să fie pronunțată pe 13 ianuarie 2023. Ceea ce i se întâmplă acum lui Trump este o pată neagră pentru imagina sa în contextul în care a anunțat recent că mai vrea un mandat de președinte al SUA. Fostul șef de stat american a fost trădat de unul dintre colaboratorii săi. Este vorba despre Allen Weisselberg care a pledat vinovat pentru 15 capete de acuzare. Bărbatul în vârstă de 75 de ani a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top