Descoperire rară din perioada Dinastiei Ming: arbore genealogic scris de mână
În China a fost făcută o descoperire rară care datează din perioada Dinastiei Ming. Este vorba despre un arbore genealogic scris de mână din perioada 1368-1644, descoperit în provincia Hebei din nordul Chinei. Manuscrisul a fost dezvăluit în timpul unor cercetări recente a relicvelor culturale, în casa unui sătean din localitatea Shiliting, orașul Shahe. Potrivit ECNS, manuscrisul a înregistrat arborele genealogic al familiei Ren, precum ș regulile/ritualurile acesteia în perioada dintre Dinastia Ming și anii 1920. Se pare că manuscrisul a înregistrat informații istorice abundente și reprezintă o descoperire extrem de importantă, spun experții.
Descoperire rară din perioada Dinastiei Ming
Potrivit experților, această colecție de șase volume a fost scrisă pentru prima dată în 1950, după cum a precizat Han Zhigang, directorul biroului de conservare și gestionare a relicvelor culturale locale.
Arborele genealogic a fost descoperit în casa unui sătean din localitatea Shiliting. Este scris de mână și datează din timpul dinastiei Ming (1368-1644).
“Este extrem de rar să vezi un arbore genealogic atât de bine conservat în orașul Shahe”, a declarat Ji Tongjun, un folclorist din Hebei.
Acesta a dezvăluit că manuscrisul a înregistrat informații istorice abundente, cum ar fi geografia, mediul și prețul terenurilor. Este vorba despre elemente de mare valoare pentru studiul științelor umaniste și al obiceiurilor populare din timpul dinastiilor Ming și Quing.
Ce se știe despre Dinastia Ming
Dinastia Ming, cunoscută și sub numele de Imperiul Marelui Ming, a fost dinastia care a guvernat China timp de 276 ani (1368 – 1644), ca urmare a prăbușirii dinastiei mongole Yuan. A fost ultima dinastie din China condusă de etnici chinezi Han și este descrisă de istorici ca fiind „una dintre cele mai mari epoci de guvernare ordonată și stabilitate socială din istoria omenirii”.

Sursa Foto: Ecclesia
Cel care a pus bazele dinastiei Ming se numea Zhu Yuanzhang și a rămas orfan la vârsta de 16 ani. A supraviețuit cerșind înainte de a deveni ucenic la o mănăstire budistă. Capitala dinastiei, Beijing, se numea Orașul Interzis Purpuriu. Dinastia a sfidat convențiile de la acea vreme și a folosit monede în loc de bancnote. Unul dintre cele mai importante bunuri de schimb din această dinastiei Ming a fost porțelanul pictat în alb-albastru, creat în Provincia Jiangzi din Jingdezhen. Olarii au folosit argilă locală și cobalt persan importat și astfel a rezultat celebrul bun de schimb.
Ultimul împărat al Dinastiei Ming a fost detronat în timpul unei revolte conduse de un fost lucrător poștal.
