Connect with us

newspass.ro

Descoperire șocantă într-o necropolă egipteană antică

Descoperire șocantă într-o necropolă egipteană antică

Discover

Descoperire șocantă într-o necropolă egipteană antică

Sursa Foto: LRT

Descoperire șocantă într-o necropolă egipteană antică

Arheologii au făcut o descoperire șocantă într-o necropolă egipteană antică. Nisipurile din Egipt scot mereu la iveală tot felul de surprize pentru cercetători, dar de data asta a fost ceva neașteptat. Arheologii care săpau într-o necropolă situată în apropiere de Cairo au descoperit ceva ce i-a pus pe gânduri. Experții au scos la iveală scheletul unui copil înconjurat de 142 de câini. Necropola se află la vest de râul Nil și la aproximativ șaizeci de mile sud de Cairo. Înmormântarea a avut loc probabil în secolul I î.e.n., scrie greekreporter.

Descoperire neașteptată într-o necropolă egipteană antică

Descoperirea a fost făcută de către Echipa de la Centrul de Cercetări Egiptologice al Academiei de Științe a Rusiei (CEI RAS) care lucra la săpături în necropola din Oaza Faiyum. Specialiștii spun că mormântul nu este tipic celor din Egipt și că înmormântarea celor 142 de câini poate indica un ritual sau o practică a egiptenilor care trăiau în Faiyum.

Descoperire șocantă într-o necropolă egipteană antică

Sursa Foto: allthatsinteresting

Deși chiar și pentru arheologi scena a fost derutantă, cercetătorii au reușit să găsească câteva indicii cu privire la ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu copilul și cei 142 de câini.

Specialiștii au găsit urme de argilă albastră pe scheleții câinilor. Acestea nu prezentau urme care să indice maltratarea, motiv pentru care arheologii au găsit o explicație cu privire la cauza morții lor.

Întrucât argila albastră a fost găsită pe scară largă în rezervoarele din Egiptul antic, este probabil ca o inundație catastrofală să fi fost responsabilă pentru dispariția acestor animale. Înecul este cea mai probabilă cauză a morții celor 142 de câini.

Totuși, rămâne neclară implicare copilului la înmormântarea patrupezilor. Nimeni nu știe ce legătură era între copilul de 8 ani și cei aproape 150 de câini. Arheologii au emis teoria potrivit căreia copilul avea grijă de animale în momentul morții lor subite.

Enigma din jurul acestei descoperiri

Pe capul copilului a fost descoperit un sac de pânză, ceea ce lasă și mai multe semne de întrebare. În urmă cu ceva timp, un cadavru într-un sac similar a fost descoperit la necropolă, dar cu un detaliu semnificativ. În acel caz, persoana respectivă fusese executată, după cum indică săgeata găsită pe pieptul său.

Descoperirea copilului înconjurat de cei 142 de câini oferă o perspectivă interesantă asupra vieții oamenilor din Egiptul antic în urmă cu peste o mie de ani.

În afară de copilul îngropat alături de cei 142 de câini, în zonă au mai fost descoperite și alte morminte care datează din secolul al IV-lea î.e.n. până în secolul al VII-lea e.n.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top