Connect with us

newspass.ro

Destinații de vacanță care s-au ieftinit după pandemie

Destinații de vacanță care s-au ieftinit după pandemie

Discover

Destinații de vacanță care s-au ieftinit după pandemie

Sursa Foto: Inside Tours Events

Destinații de vacanță care s-au ieftinit după pandemie

După pandemie a crescut interesul oamenilor de a călători, dar și numărul destinațiilor de vacanță mai accesibile ca oricând. Costul călătoriei în străinătate a înregistrat, în ultima perioadă, creșteri semnificative, însă există destinații mai ieftine decât înainte de pandemie. Potrivit The Sun, experții de la Skyscanner au dezvăluit că zborurile către Bruxelles, Madeira și Sofia sunt mai ieftine decât în perioada de dinainte de pandemia de coronavirus.

Destinații de vacanță care s-au ieftinit după pandemie

O mare parte din zboruri au devenit mai scumpe anul acesta, însă există destinații de vacanță la prețuri mai accesibile ca oricând. Bruxelles, Madeira și Sofia sunt trei din exemplele oferite de experții de la Skyscanner, potrivit The Sun. De exemplu, în decembrie 2019, zborurile către insula portugheză Madeira costau 342 de lire sterline un bilet dus-întors. Acum, în noiembrie 2022, pe aceeași rută, un bilet poate fi achiziționat cu doar 59 de lire sterline.

Sursa Foto: Catalonia Hotels

Specialiștii sunt de părere că prețurile vor scădea și mai mult în luna ianuarie, cu zboruri de 39 de lire sterline, față de ianuarie 2020 – 90 lire sterline.

Pentru cei care vor să călătorească în capitala Belgiei există oferte greu de refuzat. O călătorie dus-întors la Bruxelles costă 77 lire sterline, cu 13% mai puțin decât prețul de dinainte de pandemie.

O diferență mare de costuri se înregistrează și pentru o călătorie în Bulgaria. 61 de lire sterline vor plăti cei care vor să plece în vacanță la Sofia. Potrivit experților de la Skyscanner, prețul este cu 18% mai mic față de prețurile precedente.

În 2019, pentru un sejur de trei nopți la Sofia, cu zboruri incluse, se plătea 251,55 lire cu EasyJet Holidays sau 205 lire cu Love Holiday.

Sursa Foto: Expedia

Consumatorii au devenit mai înțelepți în ceea ce privește valoarea după pandemie – presiunea asupra cheltuielilor personale a arătat că consumatorii vor acorda în continuare prioritate plecării, dar caută din ce în ce mai mult pe platforme de metasearch, cum ar fi Skyscanner, și folosesc trucuri simple de călătorie pentru a se asigura că obțin cel mai mult pentru banii lor, cum ar fi flexibilitatea în ceea ce privește datele și destinația, a declarat Naomi Hahn, vicepreședinte al departamentului de strategie de la Skyscanner.

2023- anul noilor descoperi

Specialiștii consideră că deși vom avea mai puțini bani în buzunare, dorința de a explora și de a descoperi noi locații din lumea-ntreagă va fi tot mai mare. Oamenii vor tot mai mult să recupereze timpul pierdut și să creeze noi experiențe și amintiri.

Naomi Hahn este de părere că 2023 se anunță un an al noilor descoperiri, pe măsură ce vor apărea tot mai multe destinații accesibile pentru toate buzunarele.

Experții în finanțe de la CashLady au dezvăluit cele mai bune cinci destinații de vacanță după criteriul calitate-preț.

Turcia se află pe primul loc, iar Brazilia o urmează. Comparativ cu 2017, în 2023 Turcia va fi cu 375% mai ieftină de vizitat. În același timp, o călătorie în Brazilia este cu 53% mai ieftină decât acum 5 ani.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top