Connect with us

newspass.ro

Dintele celui mai mare rechin din lume, specie dispărută de 3,5 milioane de ani, descoperit pe o plajă

Dintele celui mai mare rechin din lume, specie dispărută de 3,5 milioane de ani, descoperit pe o plajă

Discover

Dintele celui mai mare rechin din lume, specie dispărută de 3,5 milioane de ani, descoperit pe o plajă

Sursa foto: RNZ

Dintele celui mai mare rechin din lume, specie dispărută de 3,5 milioane de ani, descoperit pe o plajă

Un dinte de rechin aparținând unei specii dispărute în urmă cu 3,5 milioane de ani a fost descoperit pe o plajă. Descoperirea a fost făcută de către o fetiță de 9 ani pe plaja Calvert din Maryland care căuta fosile. Nu mică i-a fost mirarea să afle ce a descoperit, de fapt, în apa până la genunchi. În ziua de Crăciun, fetița i-a spus mamei sale că merge pe plajă în căutarea unui Meg. Nu știa atunci că va descoperi chiar un dinte aparținând unei specii de rechin demult dispărute- Otodus megalodon, scrie RNZ.

Descoperire uimitoare pe o plajă din Maryland

Fetița în vârstă de 9 ani și-a petrecut ziua de Crăciun căutând fosile pe plaja din Maryland și a găsit un dinte de rechin. Este vorba despre un dinte aparținând unei specii de rechin care a dispărut în urmă  cu 3,5 milioane de ani. Un curator al unui muzeu marin local a numit-o: o descoperire unică în viață. Mama fetiței a postat imaginile pe Facebook, iar acestea au devenit virale. Potrivit spuselor sale, dintele pe care Molly l-a găsit are o lungime de 12 cm.

Imediat după ce și-au desfăcut cadourile de sub brad, Molly și sora ei, Natalie, au plecat pe plajă. Ele și-au propus să meargă la vânătoare de dinți de rechini ca niște adevărați profesioniști, motiv pentru care s-au echipat corespunzător.

“Mi-a spus că mergea prin apa până la genunchi când l-a văzut și s-a aplecat repede să-l ia. S-a udat tare, dar a meritat”, a dezvăluit Alicia Sampson.

Molly și sora ei s-au deprins cu acest obicei de la tatăl lor care vânează fosile încă de când era copil. De-a lungul timpului, Molly a găsit aproximativ 400 de dinți de rechin, dar niciunul atât de mare ca acesta.

Specia megalodon – în greaca veche înseamnă “dinte mare” – a trăit în mările din întreaga lume până la dispariția sa, acum cel puțin 3,5 milioane de ani.

Cu o lungime de peste 20 de metri, această specie a fost nu numai cel mai mare rechin din lume, ci și unul dintre cei mai mari pești care au existat vreodată.

Familia a dus dintele la Muzeul Marinei Calvert, al cărui departament de paleontologie a confirmat identitatea rechinului și a felicitat-o pe fetiță.

“Oamenii nu ar trebui să aibă impresia că acești dinți se găsesc în mod obișnuit de-a lungul falezei Calvert Cliffs. Fetița nu a trebuit să sape adânc în stânci pentru a găsi dintele, ci l-a luat direct din apă”, a declarat Stephen Godfrey, curator de paleontologie al muzeului.

C. megalodon este considerată unul din cei mai mari și mai puternici prădători din istoria vertebratelor, și a avut un impact considerabil asupra structurii vieții marine. Fosilele rămase indică spre faptul că acest rechin gigant atingea o lungime de până la 14-18 m.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top