Connect with us

newspass.ro

Documente clasificate din perioada de vice-președinte a lui Biden, descoperite într-un birou privat

Documente clasificate din perioada de vice-președinte a lui Biden, descoperite într-un birou privat

World

Documente clasificate din perioada de vice-președinte a lui Biden, descoperite într-un birou privat

Sursa Foto: Vanity Fair

Documente clasificate din perioada de vice-președinte a lui Biden, descoperite într-un birou privat

Avocații lui Joe Biden au anunțat că o serie de documente clasificate din perioada de vice-președinte a acestuia au fost descoperite într-un birou privat. Cazul este investigat de procurorul general al SUA din Chicago. Cei care îl reprezintă pe Biden susțin că materialele guvernamentale au fost găsite în luna noiembrie a anului trecut. Atunci au închis biroul din Washington DC -Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement. Biden l-a folosit în cadrul relației sale cu Universitatea din Pennsylvania, unde a fost profesor onorific în 2017 – 2019, scrie CNN.

Documente clasificate descoperite într-un birou privat

Mai multe documente clasificate din perioada în care președintele Joe Biden a fost vicepreședinte au fost descoperite toamna trecută într-un birou privat. Potrivit sursei citate, procurorul general Merrick Garland i-a cerut procurorului general al SUA din Chicago să investigheze acest caz. Au fost, totodată, puși în temă și republicanii din Congres.

Materialele guvernamentale au fost descoperite în biroul din Washington DC pe care Biden l-a folosit în perioada 2017-2019. Atunci a fost profesor onorific la Universitatea din Pennsylvania.

Este vorba despre o serie de documente care fac acum obiectul unei anchete. Nu sunt informații, deocamdată, cu privire la tipul documentelor și nici la motivul pentru care au fost duse în biroul privat al lui Biden.

Conform legii, titularii de funcții federale sunt obligați să renunțe la documentele oficiale și la dosarele clasificate atunci când își încheie serviciul guvernamental.

“Casa Albă cooperează cu Arhivele Naționale și cu Departamentul de Justiție în ceea ce privește descoperirea a ceea ce par a fi dosare ale administrației Obama-Biden, inclusiv un număr mic de documente cu marcaje clasificate”, a declarat Richard Sauber, consilierul special al președintelui Biden, într-un comunicat.

Avocații lui Biden au făcut descoperirea

Descoperirea acestor documente a fost făcută de către avocații personali ai președintelui Joe Biden. Aceștia împachetau mai multe dosare dintr-un dulap încuiat pentru a pregăti eliberarea spațiului de birouri de la Penn Biden Center din Washington, D.C.

Este vorba despre un spațiu pe care Biden l-a folosit des de la jumătatea anului 2017 până la începutul campaniei din 2020.

Documentele au fost descoperite la data de 2 noiembrie 2022. Imediat, Biroul de consiliere al Casei Albe a notificat Arhivele Naționale. Documentele au intrat în posesia Arhivelor Naționale în dimineața următoare.

Cazul este investigat de procurorul american din Chicago, John Lausch Jr. El a fost una dintre puținele persoane din epoca Trump cărora nu li s-a cerut să-și dea demisia după învestirea lui Biden.

Materialele clasificate despre care se face vorbire includ dosare strict secrete cu denumirea de informații sensibile compartimentate. SCI – este acronimul folosit pentru a descrie informații extrem de sensibile obținute de la surse.

Prezent la un summit organizat la începutul anului în Ciudad de Mexico, Biden a ignorat întrebările jurnaliștilor. Cei care l-au chestionat pe acest subiect au rămas cu întrebările în aer.

Un oficial al administrației sale a declarat că Biden este concentrat pe summit și că această problemă nu îi afectează programul.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top