Connect with us

newspass.ro

Drumuri blocate și trenuri anulate în urma unor ninsori record în Japonia

Drumuri blocate și trenuri anulate în urma unor ninsori record în Japonia

World

Drumuri blocate și trenuri anulate în urma unor ninsori record în Japonia

Sursa Foto: The Japan Times

Drumuri blocate și trenuri anulate în urma unor ninsori record în Japonia

A nins puternic în Japonia, atât de tare încât mai multe zone au rămas fără curent electric, drumurile au fost blocate, iar trenurile au fost anulate. Niigata, sudul prefecturii Tohoku și alte zone de la nord de Tokyo au fost luate prin surprindere de cantitățile record de zăpadă. Mai multe mașini au rămas blocate pe străzi, după ce zăpadă a perturbat transportul și a cauzat întreruperi de energie electrică, scrie NST. Presa locală a relatat că au fost mobilizate forțele de ordine pentru a ajuta la decongestionarea situației.

Ninsori record în Japonia

Ninsorile i-au luat prin surprindere pe japonezi care s-au confruntat cu probleme în traficul rutier și cel feroviar. Mai multe zone au rămas fără curent electric din cauza căderilor de zăpadă. Agenția meteorologică a anunțat că până la orele 11.00, cantitatea de zăpadă a ajuns de trei ori mai mare decât media sezonieră în unele zone. Într-un sat din prefectura Yamagata s-au înregistrat 2,24 metri de zăpadă, iar în Niigate măsurătoarea a arătat 1,87 metri de zăpadă.

Sursa Foto: ABC

Din cauza zăpezii abundente mai multe vehicule au rămas blocate pe străzile din prefectura Niigata. Autoritățile au luat decizia de a mobiliza forțele de ordine pentru a ajuta la rezolvarea situației.
Din nefericire, oamenii legii au transmis că blocajele din trafic vor continua pe principalele autostrăzi din regiunile afectate de ninsoarea abundentă.

La primele ore ale dimineții de marți, 20 decembrie 2022, aproximativ 800 de mașini erau blocate pe autostrăzile din Kashiwazaki, în Niigata. Zăpada abundentă a provocat întreruperi de energie electrică și a dus la anularea unor trenuri.

Sursa Foto: winnipegfreepress

East Japan Railway Co a declarat că a anulat o serie de servicii locale începând cu primele plecări planificate în dimineața zilei de marți.

Condiții de îngheț și viscol

Nu sunt vești bune din partea meteorologilor, nici pentru zilele următoare. Administrația Meteorologică a transmis că se așteaptă să apară condiții de îngheț începând de joi, 22 decembrie. Totodată, specialiștii au anunțat că sunt posibile alerte de vânt puternic, viscol și ninsori abundente.

În capitala Japoniei ninge, de obicei, o dată sau de două ori pe iarnă, dar zăpada se depune în cantități considerabile. Oamenii s-au obișnuit ca vremea să fie bună și dintr-o dată să se schimbe la 360 de grade.

Așa se face că autoritățile cer precauție în trafic și răbdare pentru cei care au programate călătorii cu mijloacele de transport în comun, în perioada următoare.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top