Connect with us

newspass.ro

Dua Lipa a primit cetățenie albaneză. Artista s-a întors la origini

Dua Lipa a primit cetățenie albaneză. Artista s-a întors la origini

Media

Dua Lipa a primit cetățenie albaneză. Artista s-a întors la origini

Sursa Foto: NPR

Dua Lipa a primit cetățenie albaneză. Artista s-a întors la origini

Duminică, 27 noiembrie, președintele Albaniei i-a acordat artistei Dua Lipa cetățenie albaneză pentru că a promovat țara prin faima sa internațională. Vizibil emoționată, Dua Lipa a depus jurământul în fața șefului de stat. La rândul său, acesta a declarat că și-a dorit mult să o întâlnească pe artistă și a felicitat-o pentru cariera sa. Potrivit NPR, cântăreața s-a născut în 1995 la Londra, dar părinții ei au origini albaneze. Președintele Albaniei a anunțat că îi face deosebită plăcere să-i acorde acesteia cetățenia albaneză și i-a mulțumit pentru că a contribuit la răspândirea conștientizării internaționale a Albaniei.

Dua Lipa a primit cetățenie albaneză

Una dintre cele mai cunoscute artiste din lume, născută în Londra, a primit cetățenie albaneză. Dua Lipa a pășit cu emoții în fața șefului de stat și s-a declarat fericită că este albaneză și în acte. Președintele Bajram Begaj a transmis că este fericit să spun că faptul că Dua Lipa, fiica unor imigranți albanezi, a fost recunoscută în plan internațională, datorită talentului său muzical.

“Mă bucur să îi acord inegalabilei Dua Lipa decretul de cetățenie albaneză. Ne-a făcut mândri cu cariera sa globală și cu implicarea în cauze sociale importante”, a transmis Bajram Begaj.

Dua Lipa s-a născut la Londra în 1995 din părinți imigranți din Kosovo ceea ce face ca prima ei limbă vorbită să fie albaneza. Într-un interviu pentru NPR, artista a dezvăluit că părinții ei și-au dorit întotdeauna să se întoarcă în Kosovo, ceea ce s-a și întâmplat pe când ea avea 11 ani.

“Mi-a luat mult timp să mă regăsesc acolo. Este interesant să te stabilești acolo la 11 ani, dar nu aș schimba asta pentru nimic în lume, pentru că m-a ajutat cu adevărat să devin cine sunt”, a declarat Dua Lipa pentru sursa citată.

Cu privire la faptul că acum a primit cetățenia albaneză, artista a declarat că simte o bucurie de nedescris, multă dragoste și acceptare.

Dua Lipa și tatăl ei au co-fondat Fundația Sunny Hill

În 2016 Dua Lipa împreună cu tată ei au co-fondat Fundația Sunny Hill cu scopul de a strânge bani pentru persoanele cu dificultăți financiare din Albania. Au organizat Festivalul anual Sunny Hill și strâng bani pentru a sprijini tinerii în domeniul artelor creative.

Sprijinul artistei pentru Albania a stârnit și reacții negative în 2020 după ce aceasta a postat pe Twitter un steag al Albaniei Mari. Este vorba despre un steag controversat asociat cu ultranaționaliștii care cred că granițele Albaniei ar trebui extinse pentru a include părți din Kosovo, Serbia, Grecia și Macedonia de Nord.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top