Connect with us

newspass.ro

Dua Lipa și Ed Sheeran au ridicat încasările casei de discuri Warner Music

Dua Lipa și Ed Sheeran au crescut încasările casei de discuri Warner Music

Business

Dua Lipa și Ed Sheeran au ridicat încasările casei de discuri Warner Music

Sursa Foto: Kult Plus

Dua Lipa și Ed Sheeran au ridicat încasările casei de discuri Warner Music

Casa de discuri Warner Music a înregistrat venituri semnificative, avându-i în portofoliul său pe unii dintre cei mai mari artiști din lume. Veniturile din al patrulea trimestru fiscal au crescut cu 8,8%, respectiv la 1,50 miliarde de dolari, impulsionate de câștigurile din muzică și creșterea veniturilor din zona digitală. Potrivit The Hollywood Reporter, Warner Music Group a raportat marți, 22 noiembrie, că unitatea sa de editare muzicală a înregistrat o creștere a veniturilor de 23, 9%.

Încasări fabuloase pentru casa de discuri Warner Music

Warner Music Group are în portofoliu artiști precum Ed Sheeran, Cardi B și Bruno Mars. Casa de discuri a anunțat că printre cei mai bine vânduți cântăreți ai săi sunt Dua Lipa, Lizzo, Ed Sheeran și Jack Harlow. Compania a dezvăluit că profitul net pentru ultimul trimestru încheiat în septembrie s-a ridicat la 150 de milioane de dolari, față de 30 de milioane de dolari înregistrați în aceeași perioadă a anului trecut.

Directorul General al Warner Music Group a apreciat faptul că serviciile de abonamente muzicale, în frunte cu Apple Music și Deezer și-au majorat tarifele lunare pe abonament. El se așteaptă ca și Spotify să își majoreze prețurile în 2023.

“Luarea acestor măsuri în actualul mediu economic arată că serviciile de abonamente muzicale oferă o valoare uimitoare consumatorilor”, a declarat Stephen Cooper, director general al Warner Music Group.

Artiștii de la Warner Music primesc o parte din drepturile de autor când muzica lor este difuzată pe Apple Music, Spotify și alte platforme muzicale de streaming. În ciuda problemelor economice, specialiștii consideră că oamenii vor continua să fie interesați de abonamente la servicii muzicale. Nu la fel de bună este situația pentru Youtube Music, ale cărui servicii de streaming sunt înfrânate de presiunea recesiunii. Directorul financiar Eric Levin este de părere că în acest sector veniturile vor începe să crească abia când se va îmbunătăți economia.

“Distribuția a fost democratizată, dar talentul nu va fi niciodată”

Pe de altă parte, există speculații potrivit cărora cota de piață de streaming muzical a marilor case de discuri, inclusiv Universal Music Group și Sony, este în scădere. Tot mai mulți creatori de muzică aleg să-și lanseze produsele online.

Directorul Warner Music spune că piața a devenit extrem de competitivă și artiștii mari rămân alături de casele de discuri pentru a-și construi cariera pe termen lung.

“Deși distribuția a fost democratizată, talentul nu va fi niciodată. Talentul autentic este rar și greu de găsit, iar descoperirea este doar începutul. Adevăratul succes pe termen lung necesită resurse semnificative, inclusiv investiții financiare, infrastructură globală, expertiză creativă și abilitățile de a naviga în peisajul tehnologic aflat în schimbare”, a declarat Cooper pentru analiști.

El a subliniat că artiștii și compozitorii nu doar că rămân să lucreze cu marile case de discuri, dar dezvoltă, din ce în ce mai mult, relațiile cu acestea.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top