Connect with us

newspass.ro

Dubai renunță la taxa de 30% pe alcool

Dubai renunță la taxa de 30% pe alcool

World

Dubai renunță la taxa de 30% pe alcool

Sursa Foto: The New York Times

Dubai renunță la taxa de 30% pe alcool

La 1 ianuarie, Dubai-ul a anunțat că va renunța la taxa de 30% pe alcool, precum și la taxa pe care turiștii trebuiau să o plătească pentru a cumpăra alcool din magazine cu scopul de a-l consuma în privat. Anual, în Dubai sosesc turiști din toate colțurile lumii pentru plajă, cumpărături sau mese copioase în restaurante de lux. În ciuda popularității acestui oraș ca destinație de vacanță, restricțiile privind alcoolul au făcut ca obținerea cocktail-ului celebru în oraș să fie scump și greu de obținut. Vestea bună a venit chiar la începutul acestui an când autoritățile au anunțat că renunță la taxa de 30% pe alcool, scrie CNN.

Dubai renunță la taxa de 30% pe alcool

În încercarea de a stimula turismul, Dubai-ul a renunțat la taxa de 30% pe alcool. Autoritățile au făcut anunțul în prima zi din noul an. Este o veste bună pentru cei care adoră această destinație de vacanță și care întâmpinau probleme în a procura băuturi alcoolice. Mai mult decât atât, Dubai nu va mai percepe taxe pentru permisele personale de consum de alcool care erau obligatorii pentru cei care intenționau să bea.

Se vorbește despre faptul că aceste modificări vor face orașul mult mai atractiv pentru turiști. Este o schimbare semnificativă pentru rezidenți și vizitatori, deși este în continuare ilegal consumul de alcool în locuri publice, cum ar fi parcurile, plajele sau centrele comerciale.

Se aplică în continuare amenzi celor care se află în stare de ebrietate pe stradă, sau chiar pedeapsa cu închisoarea. Ridicarea restricțiilor vine în contextul în care Dubai-ul se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea vecinilor, în special din partea Arabiei Saudite. Și această țară face eforturi pentru a-și dezvolta sectorul turistic și câștigă tot mai mult teren.

Potrivit datelor Consiliului Mondial al Călătoriilor și Turismului, în 2022, turiștii au cheltuit peste 29 de miliarde de dolari în Dubai.

“Dubai a devenit un magnet turistic global în timp ce taxa era aplicată, deoarece are atât de multe de oferit turiștilor încât prețul alcoolului nu a fost niciodată un impediment”, explică Magdalena Karolak, profesor asociat de științe umaniste și sociale la o universitate din Emiratele Arabe Unite.

Alte măsuri sociale adoptate în Dubai

Nu sunt singurele schimbări administrative din Dubai. În luna februarie 2023 intră în vigoare Legea familiei care le permite expatriaților să se ocupe de problemele legate de statutul personal fără a fi nevoiți să se întoarcă în țara de origine. Este vorba despre chestiuni legate de divorț, moștenire sau procese de custodie.

Se consideră că aceste schimbări sociale fac din Dubai un oraș atractiv pentru o prezență pe termen lung a turiștilor, și nu doar un punct de atracție pe termen scurt.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top