Connect with us

newspass.ro

El Chapo spune că închisoarea îl deprimă și se plânge de tortură psihologică

El Chapo spune că închisoarea îl deprimă și se plânge de tortură psihologică

World

El Chapo spune că închisoarea îl deprimă și se plânge de tortură psihologică

Sursa Foto: NBC News

El Chapo spune că închisoarea îl deprimă și se plânge de tortură psihologică

Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, cunoscut sub numele de El Chapo, fost șef al cartelului Sinaloa se plânge de condițiile din închisoare. Susține că viața din închisoare îl deprimă și vorbește despre tortură psihologică. Potrivit unui raport întocmit miercuri, 18 ianuarie, El Chapo s-a plâns medicului din penitenciarul unde își ispășește pedeapsa. Supranumit regele drogurilor, El Chapo spune că suferă de halucinații și pierderi de memorie, potrivit LAtimes.

El Chapo se plânge de condițiile din închisoare

El Chapo se plânge de condițiile din închisoare, vorbește despre depresie, halucinații și pierderi de memorie. El este fostul șef al cartelului Sinaloa, gruparea contrabandistă care transporta cocaină din Columbia prin Mexic către Statele Unite, pe calea aerului, calea maritimă și rutieră, și are celule de distribuție în întreaga SUA.

La momentul arestării sale, Sinaloa era cel mai puternic și cel mai bogat cartel al drogurilor din Mexic.

Într-un raport publicat miercuri, 18 ianuarie 2023, se arată că El Chapo s-a plâns medicului din penitenciarul unde este închis.

Potrivit avocaților săi, regele condamnat al drogurilor este deprimat și suferă de halucinații și pierderi de memorie din cauza condițiilor dure din închisoarea mexicană.

Guzman care a reușit să evadeze de două ori, din închisori mexicane de maximă securitate, a fost recapturat în acest an. El s-a plâns medicului din penitenciar de tortura psihologică care i-ar fi fost aplicată de către gardieni.

În raportul medicului, El Chapo vorbește despre celula în care își petrece tot timpul. El spune că în celula sa luminile sunt aprinse 24/24 și că singurul său contact uman este cu gardieni mascați.

Mai mult, El Chapo se plânge de faptul că din patru în patru ore este solicitat să apară în fața unei camere de filmat. Este vorba despre apelul nominal al deținuților.

“Nu mă lasă să dorm”, s-a plâns Guzman.

El i-a mai spus medicului că de când a fost mutat la închisoarea din Juarez, totul a devenit un iad. Facem precizarea că El Chapo a reușit să evadeze de două ori din penitenciar. Acesta i-ar fi spus avocatului că nu crede că există vreun deținut mai atent supravegheat în Mexic decât este el.

“Nu știe când este zi și când este noapte”

Fostul șef al cartelului Sinaloa se plânge că nu știe când e zi și când e noapte. În celula sa lumina este aprinsă 24 de ore din 24 și el spune că trăiește într-o angoasă constantă.

Soția lui Guzman, Emma Coronel, să depună luni o plângere la Comisia Națională pentru Drepturile Omului.

În replică, oficialii mexicani neagă faptul că drepturile lui Guzman sunt încălcate. Aceștia au sugerat că rapoartele privind relele tratamente la care este supus Guzman fac parte dintr-o strategie pentru a încetini extrădarea sa.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top