Connect with us

newspass.ro

El este “noul”, cel mai bogat om din lume la ora actuală

El este "noul", cel mai bogat om din lume la ora actuală

Business

El este “noul”, cel mai bogat om din lume la ora actuală

Sursa Foto: CNN

El este “noul”, cel mai bogat om din lume la ora actuală

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume la ora actuală. Miliardarul care a preluat Twitter a fost surclasat în top de către un alt om de afaceri. CEO-ul Twiter a coborât pe locul al doilea pe lista Forbes a Miliardarilor în timp real, în urma lui Bernard Arnault, directorul general al LVMH. Acesta este producătorul produselor de lux Louis Vuitton și al coniacului Hennessy, scrie CNN. Forbes plasează acum averea lui Musk la 183,6 miliarde de dolari, ușor sub averea lui Arnault care este estimată la 186,2 miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din lume nu mai este Elon Musk

Elon Musk a pierdut locul fruntaș din topul Forbes al bogaților lumii. Patronul Twitter nu mai este cel mai bogat om din lume, fiind surclasat de către directorul general al LVMH. Bernard Arnault reprezintă produsele de lux Louis Vuitton și coniacul Hennessy. Potrivit Forbes, în prezent Arnault are o avere estimată la 186,2 miliarde de dolari, peste Elon Musk a cărui avere este estimată la 183,6 miliarde de dolari.

Schimbarea în clasament se datorează faptului că Musk a vândut recent 4 miliarde de dolari din acțiunile Twitter pentru a finanța achiziția companiei. Tranzacția a avut loc în luna octombrie a acestui an, valoarea totală fiind de 44 de miliarde de dolari. De la preluarea Twitter, Elon Musk a luat o serie de decizii controversate și a făcut disponibilizări în masă.

Totodată platforma a rămas fără mulți dintre agenții de publicitate cu care lucra. Chiar și așa, în ciuda pierderilor înregistrate, Musk se află în clasament cu mult înaintea lui Gautam Adani. Este vorba despre miliardarul indian aflat pe locul al treilea în topul Forbes, cu o avere de 135 miliarde de dolari. După indian se află Jeff Bezos a cărui avere este estimată la 113,1 miliarde de dolari.

CNN relatează că este greu de estimat averea exactă a lui Elon Musk deoarece acesta a investit masiv în companiile sale private. Este vorba despre SpaceX, The Boring Company și Neuralink care vrea să pună cipuri în creierul oamenilor.

În topul miliardarilor lumii realizat de Bloomberg, miliardarul care a preluat Twitter este pe primul loc cu o avere de 171 miliarde de dolari, în timp ce Arnault se află pe locul al doilea. Acesta, potrivit sursei citate, are o avere estimată de 166 miliarde de dolari. Topurile sunt actualizate zilnic după închiderea pieței.

Cine este Bernard Arnault

Bernard Arnault – cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, este un om de afaceri francez, președintele consiliului de administrație al conglomeratului LVMH. Acesta deține 51% din compania de lux Louis Vuitton și Moet Hennessy, împreună cu Christian Dior. LVMH este cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume, cu peste 150.000 de angajați.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top