Connect with us

newspass.ro

Elon Musk anunță că Twitter a încheiat disponibilizările și este gata să angajeze din nou

Elon Musk anunță că Twitter a încheiat disponibilizările și este gata să angajeze din nou

Business

Elon Musk anunță că Twitter a încheiat disponibilizările și este gata să angajeze din nou

Elon Musk anunță că Twitter a încheiat disponibilizările și este gata să angajeze din nou

După o campanie puternică de concedieri la Twitter, Elon Musk a anunțat că vor începe recrutările pentru o serie de poziție în companie. Într-o ședință deschisă care a avut loc la începutul acestei săptămâni, miliardarul și-a anunțat intențiile cu privire la compania recent cumpărată. După concedieri a avut loc un val masiv de demisii, iar acum Twitter suferă de un deficit de ingineri. Potrivit TheVerge, Elon Musk a anunțat că are nevoie de ingineri software și i-a încurajat pe angajații rămași să facă recomandări.

Twitter face angajări

După ce a concediat aproximativ două treimi din cei 7.500 de angajați ai Twitter în doar 3 săptămâni, Elon Musk face din nou angajări. Omul de afaceri a convocat angajații rămași și i-a anunțat că a terminat cu disponibilizările și că începe procesul de recrutare. Salariații Twitter au fost încurajați să facă recomandări de noi colegi. Sunt deschise poziții pe partea de inginerie software și vânzări.

De la preluarea companiei de către Musk, departamentul de vânzări a pierdut aproape toți membrii din echipa de conducere. Miliardarul nu a oferit mai multe detalii despre angajări, iar pe site-ul companiei nu a apărut încă niciun post vacant.

“În ceea ce privește angajările urgente, aș spune că oamenii care se pricep foarte bine la scrierea de software sunt cea mai mare prioritate”, a spus Elon Musk în timpul întâlnirii.

The Verge a relatat săptămâna trecută că recrutorii Twitter au contactat deja inginerii, cerându-le să se alăture “Twitter 2.0 – o companie Elon”.

În ciuda speculațiilor, miliardarul care a preluat recent Twitter a declarat că nu are în plan să mute sediul Twitter în Texas, așa cum a făcut cu Tesla. Cu toate astea, el a dezvăluit că ia în calcul existența unui sediu dublu, în California și Texas.

El a recunoscut că reorganizarea companiei poate avea unele greșeli, dar că se va stabiliza în timp. Miliardarul a dat de înțeles că are în vedere înființarea unor echipe de ingineri în Japonia, India, Indonezia și Brazilia.

Angajații Twitter vor putea cumpăra acțiuni

În ședința de la începutul săptămânii, Elon Musk a vorbit și despre remunerarea angajaților. El a dezvăluit că aceștia vor primi opțiuni de cumpărare de acțiuni la Twitter pe care vor putea să le încaseze în mod regulat, la fel ca SpaceX, cealaltă companie a sa.

“Modul în care funcționează lucrurile la SpaceX pentru a obține lichidități este că la fiecare șase luni are loc un eveniment în care compania răscumpără acțiuni și invită, de asemenea, noi investitori să cumpere acțiuni…. Noi vom putea să operăm Twitter în același mod”, a declarat Elon Musk.

Noii angajați ai Twitter vor intra într-un colectiv mult mai mic decât cel de dinainte ca Musk să preia conducerea. Acesta a concediat aproximativ jumătate din personal, inclusiv mii de contractori externi.

Omul de afaceri a preluat controlul platformei de socializare contra sumei de 44 miliarde de dolari.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top