Connect with us

newspass.ro

Elon Musk scoate la licitație mai multe bunuri. Twitter a fost dată în judecată din cauza datoriilor

Elon Musk scoate la licitație mai multe bunuri. Twitter a fost dată în judecată din cauza datoriilor

Business

Elon Musk scoate la licitație mai multe bunuri. Twitter a fost dată în judecată din cauza datoriilor

Sursa Foto: Bloomberg

Elon Musk scoate la licitație mai multe bunuri. Twitter a fost dată în judecată din cauza datoriilor

Compania Twitter a fost dată în judecată pentru că nu a plătit chiria sediului din San Francisco de la preluarea de către Elon Musk. Twitter datorează 136.260 de dolari pentru neplata chiriei, potrivit procesului intentat la finalul anului de Columbia Property Trust, scrie NYpost. Pe de altă parte, compania și-a închis birourile din Seattle, reducând serviciile de curățenie și securitate. Angajații rămași s-au văzut nevoiți să își aducă la birou propria hârtiei igienică, mai scrie sursa citată. Miliardarul a decis să scoată la licitație mai multe bunuri din birourile angajaților. Este vorba despre mobilier de birou și echipamente din zonele de gătit ale sediilor sale.

Twitter dată în judecată pentru neplata chiriei

De când a preluat Twitter, Elon Musk a avut numeroase probleme legate de gestionarea companiei. Acum compania a fost dată în judecată pentru că nu și-a achitat chiria pentru sediul din San Francisco. Platforma a trecut prin reduceri de costuri importante sub conducerea noului director executiv Elon Musk.

Potrivit sursei citate, Twitter datorează 136.260 de dolari pentru neplata chiriei. Sustragerea de la această plată a fost raportată la începutul lunii trecute de publicația New York Times.

Jurnaliștii NYT au scris că Elon Musk și consilierii săi au sperat că vor renegocia termenii contractelor de închiriere după concedierile în masă.

Twitter și-a închis birourile din Seattle și a renunțat la o parte din serviciile de curățenie și securitate. Angajații care au scăpat de concediere au fost lăsați să își aducă de acasă propria hârtie igienică.

De parcă nu ar fi fost suficient, compania a fost dată în judecată pentru neplata a 200.000 de dolari zboruri charter private. Este vorba despre cele efectuate chiar în săptămâna în care Musk a preluat conducerea.

Grevă la birourile Twitter din San Francisco și New York

Din octombrie, de când Twitter a fost preluat de către Musk, a avut loc o scădere masivă a veniturilor, iar CEO-ul a decis să reducă drastic costurile. Atunci a început campania de disponibilizare când personalul de la curățenie și securitate a fost redus.

Personalul de la birourile din San Francisco și New York au făcut grevă pentru salarii mai mari. În San Francisco, de exemplu, Musk a condensat amprenta companiei la 650 California St. de la patru etaje la două etaje.

Mai mult decât atât, chiar în Ajunul Crăciunului, Musk a cerut personalului să meargă la un centru de date din Sacremento pentru a închide serverele cheie. Și aceasta a fost tot o măsură de reducere a costurilor, după cum a relatat Times.

Între timp au continuat concedierile. În ultima săptămână din an au fost operate reduceri de personal în diviziile de infrastructură și de politici publice ale companiei.

Angajații au fost îndrumați să amâne plata contractorilor sau furnizorilor, inclusiv a contabililor și a consultanților pe proiecte de reglementare.

Reamintim faptul că Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în luna octombrie 2022.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top