Connect with us

newspass.ro

Estée Lauder va cumpăra brandul Tom Ford pentru 2,8 miliarde de dolari

Estée Lauder va cumpăra brandul Tom Ford pentru 2,8 miliarde de dolari

Business

Estée Lauder va cumpăra brandul Tom Ford pentru 2,8 miliarde de dolari

Sursa Foto: OKdiario

Estée Lauder va cumpăra brandul Tom Ford pentru 2,8 miliarde de dolari

Estée Lauder va cumpăra brandul de modă Tom Ford printr-o tranzacție de 2,8 miliarde de dolari. Compania americană a făcut anunțul surprinzător și a oferit detalii cu privire la această tranzacție. Potrivit CNN, aceasta este cea mai mare tranzacție a companiei Estee Lauder Cos Inc (EL.N) de până acum. Acordul de vânzare a casei de modă Tom Ford l-a catapultat pe celebrul designer în clublul miliardarilor lumii.

Estée Lauder va cumpăra brandul Tom Ford

Este tranzacția momentului în lume! Tom Ford care și-a lansat brandul de lux The Tom Ford Brand în 2005 și l-a transformat într-o marcă de accesorii de lux și-a vândut compania. Aceasta a fost cumpărata contra sumei de 2,8 miliarde de dolari, de către Estée Lauder. Cele două companii erau partenere de mai bine de 15 ani, după lansarea Tom Ford Beauty în 2006.

Nu este singura tranzacție importantă realizată de către compania americană de cosmetice. Anul trecut, Estée Lauder a preluat controlul asupra proprietarului mărcii de îngrijire a pielii, Ordinary, Deciem, pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Negocierile cu Tom Ford au început săptămâna trecută când au fost devansate ofertele concurente ale altor companii, între care Gucci și Kering SA, potrivit Financial Times.

Ca urmare a acestei tranzacții, Ford intră în rândul miliardarilor globali, după cum a relatat Forbes. Designerul care deținea aproximativ 64% din compania sa va primi aproximativ 1,1 miliarde de dolari în numerar, în urma vânzării, după deducerea taxelor.

Portofoliu actual al lui Tom Ford include cel puțin două case, una în Los Angeles și alta în New York, evaluate împreună la 65 de milioane de dolari, potrivit publicației Forbes.

Domenico de Sole, președintele Tom Ford, care anterior a condus Gucci, va rămâne în companie în calitate de consultant.

Compania Estée Lauder estimează vânzări colosale pentru cosmeticele Tom Ford

Și după această tranzacție Tom Ford va rămâne vizionarul creativ al brandului, având acest rol până la finalul anului 2023. Acordul dintre cele două companii va fi încheiat printr-o combinație de numerar, datorii și plăți amânate, scandente în 2025. Doi dintre actualii parteneri ai lui Tom Ford Ermenegildo Zegna și Marcolin vor putea să-și extindă acordurile de licență existente.

Compania Estée Lauder a declarat că se așteaptă ca vânzările anuale de cosmetice Tom Ford să ajungă la 1 miliard de dolari „în următorii doi ani”.

„Fiind o marcă deținută, această achiziție strategică va debloca noi oportunități și va consolida planurile noastre de creștere pentru Tom Ford Beauty”, a declarat Fabrizio Freda, președintele și CEO-ul companiei Estée Lauder, într-un comunicat.

Marca Estée Lauder are în portofoliu mai multe branduri globale de frumusește, între care Clinique și Bobbi Brown. Tranzacția cu Tom Ford nu a fost văzută bine de toată lumea. Olivia Tong, analist la Raymond James a precizat gestionarea afacerilor de modă lasă multe întrebări.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top