Connect with us

newspass.ro

Eveniment pentru comemorarea asaltului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021

Eveniment pentru comemorarea asaltului de la Capitoliu, din 6 ianuarie

World

Eveniment pentru comemorarea asaltului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021

Sursa Foto: Britannica

Eveniment pentru comemorarea asaltului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021

Președintele Statelor Unite ale Americii vrea să comemoreze la data de 6 ianuarie 2023, atacul de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. Atunci, o mulțime de protestatari care-l susțineau pe Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite. Aceștia au încălcat securitatea și au ocupat, timp de câteva ore, mai multe părți ale clădirii. Revoltele au fost provocate de comentariile pe care Trump le-a făcut la un miting anterior. Acum Biden spune că evenimentul de vineri, 6 ianuarie 2023 va marca un moment potrivit pentru a se implica în problemele alimentate de revolta mondială, scrie Hindustantimes.

Eveniment pentru comemorarea atacului de la Capitoliul SUA

Joe Biden intenționează să comemoreze pentru al doilea an atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021. Acesta va organiza o ceremonie la Casa Albă, potrivit unui program publicat în prima zi din an de către biroul său. Evenimentul va marca o ocazie rară pentru Biden de a se implica în problemele alimentate de revolta mortală a susținătorilor predecesorului său, Donald Trump.

Eveniment pentru comemorarea asaltului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021

Sursa Foto: Wall Street Journal

Acțiunile acestora au întrerupt certificarea victoriei lui Biden în 2020. La acea vreme, Joe Biden a condamnat revoltele ca fiind o amenințare la adresa democrației și a statului de drept. De altfel, el și-a catalogat mandatul în ideea de a uni și de a vindeca diviziunile partizane ale țării.

Donald Trump nu și-a recunoscut niciodată înfrângerea în alegerile din 2020, ba mai mult a anunțat recent că va candida pentru un nou mandat în fruntea SUA.

Biden, care a intrat în al treilea an de mandat, a anunțat că intenționează să candideze din nou, dar încă nu și-a oficializat candidatură.

Urmărire penală pentru Donald Trump

În decembrie 2022, comisia condusă de democrații din Camera Reprezentanților a SUA care investighează atacul din 2021 a cerut procurorilor federali să îl acuze pe Trump de patru infracțiuni, inclusiv obstrucție și insurecție.

A fost pentru prima dată în istorie când Congresul a sesizat un fost președinte pentru urmărire penală.

Sursa Foto: Time

Trump a respins ancheta ca fiind partizană și a susținut un discurs înflăcărat în fața susținătorilor săi. Acesta l-a certat public pe vicepreședintele de atunci, Mike Pence, pentru că nu a fost de acord cu planul său de a respinge buletinele de vot exprimate pentru Biden.

Trump a așteptat apoi ore întregi înainte de a face o declarație publică, în timp ce mii de susținători ai săi au făcut ravagii în Capitoliu, agresând poliția și amenințând că îl vor spânzura pe Pence.

Asaltul Capitoliului Statelor Unite ale Americii

Asaltul Capitoliului SUA a avut loc la data de 6 ianuarie 2021 și a fost provocat de o mulțime de protestatari care-l susțineau pe Trump. Aceștia au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite, încălcând securitatea și ocupând mai multe părți ale clădirii timp de câteva ore.

Cinci persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au murit în timpul sau la scurt timp după incident, iar peste 140 de polițiști au fost răniți. Capitoliul a suferit pagube de milioane de dolari.

Ceremonia de vineri, 6 ianuarie 2023 va avea loc în Sala de Est a Casei Albe.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top