Connect with us

newspass.ro

Experiment: Ar putea ChatGPT lăsa oamenii fără locuri de muncă? Ce a răspuns programul

Experiment: Ar putea ChatGPT lăsa oamenii fără locuri de muncă? Ce a răspuns programul

Business

Experiment: Ar putea ChatGPT lăsa oamenii fără locuri de muncă? Ce a răspuns programul

Experiment: Ar putea ChatGPT lăsa oamenii fără locuri de muncă? Ce a răspuns programul

ChatGPT ar putea înlocui oamenii în anumite industrii care au sarcinii repetitive sau manuale. Printre cele mai vulnerabile job-uri ar putea fi locurile de muncă din justiție, din domeniul administrativ sau chiar în zona universitar. Redacția newspass.ro a realizat un experiement. Softul a fost pus să răspundă la două afirmații care îngrijorează o parte din oameni.

Programul de inteligență artificială se perfecționează tot mai mult. Acesta a fost testat chiar și în mediul universitar unde a răspuns cu succes la examene. De asemenea un judecător s-a folosit de soft pentru a da verdictul în cadrul unui proces.

Ce răspunde programul ChatGPT la întrebările cu privire la înlocuirea oamenilor în job-uri

Redacția newspass.ro a testat softul de inteligență artificială ChatGPT pentru a vedea ce răspunde acesta la două afirmații îngrijorătoare. Iată ce răspunsuri au rezultat din experimentul nostru testat în platforma oferită de OpenAI.

Ce a răspuns programul la afirmația: „ChatGPT ar putea lăsa oamenii fară locuri de muncă” 

„Este adevărat că automatizarea prin intermediul AI, inclusiv prin modele precum ChatGPT, poate avea un impact asupra locurilor de muncă în anumite industrii. În unele cazuri, AI poate înlocui sarcini repetitive sau manuale, ceea ce poate duce la pierderea unor locuri de muncă.

Cu toate acestea, este important de menționat că automatizarea prin intermediul AI poate, de asemenea, crea noi oportunități de muncă și dezvoltare economică, deoarece poate spori eficiența și productivitatea în anumite sectoare. De asemenea, AI poate deschide noi domenii și aplicații, ceea ce poate crea noi locuri de muncă.

Este important să se abordeze acest impact asupra locurilor de muncă prin intermediul politicilor și programe de formare și reorientare profesională, astfel încât oamenii să fie pregătiți pentru viitor și să poată profita de noile oportunități.” a scris programul de inteligență artificială.

Softul liniștește oamenii îngrijorați că pot fi înlocuiți de acesta

Răspunsul oferit de ChatGPT la afirmația: ChatGPT va inlocui oamenii

„Modelul meu de limbaj OpenAI (ChatGPT) nu este conceput să înlocuiască oamenii, ci să lucreze împreună cu ei. Scopul meu este de a automatiza anumite sarcini repetitive sau de a oferi informații în timp real, astfel încât oamenii să poată economisi timp și să se concentreze pe alte activități mai importante.

Este important de menționat că modelele AI precum ChatGPT sunt ghidate de regulile și informațiile acumulate din datele de antrenament și că au nevoie de supraveghere și îndrumare umană pentru a fi utilizate în mod eficient și responsabil.” a fost răspunsul oferit de aplicație.

Locurile de muncă care sunt amenințate de ChatGPT

Textele scrise de softurile de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, sunt din ce în ce mai perfecționate. Programul este deja folosit pentru a scrie texte uzuale, cum ar fi cele din domeniul marketing-ului, publicității sau secretariatului, conform CBS.

Ca în orice evoluție tehnologică și programlele IA pot înlocui cu succes oamenii care lucrează acum în funcții unde sunt folosite textele. De exemplu acesta poate răspunde la email-uri, poate scrise coduri de programare pentru aplicații sau chiar să redacteze texte pe care le scrie un jurnalist.

ChatGPT a dat verdictul unui judecător într-un proces

ChatGPT a fost folosit de un judecător pentru a da vedictul în cadrul unui proces care implica un copil cu autism.

Un judecător din Columbia a dezvăluit că în motivarea sentinței sale a folosit softul de inteligență artificială. Acesta a consultat programul pentru a da verdictul în cadrului unui proces care implica un copil cu autism.

Parinți minorului nu au putut achita terapia pentru copilul lor, iar aceștia au fost acționați în instanță pentru recuperarea banilor. Programul de inteligență artificială a hotărăt că în baza legistalției din Columba, minorul nu poate fi taxat pentru terapia necesară copiilor cu autism.

Judecătorul a explicat ca a folosit programul de inteligență artificială pentru a se consulta în vederea acordării verdictului. Acesta a explicat ca a folosit softul ca pe o secretară și a fost impresionat de motivarea oferită de program.

Verdictul dat de ChatGPT a fost dur criticată atât în mediul online cât și pe rețelele sociale de pe internet. Magistratul a afirmat ulterior că nu vede problema în consultarea softului și că acesta nu va putea înlocui un judecător cu experiență.

Softul folosit pentru a răspunde la întrebările de la patru examene din cadrul unor prestigioase Facultăți de Drept

Softul de inteligentă artificială a fost folosit și de două universități prestigioase din America. Soft-ul a fost folosit pentru a răspunde la 4 examene ale Facultății de Drept.

ChatGPT a fost folosit recent pentru a răspunde la examenele susținute la două Facultăți de Drept din cadrul unor universități prestigioase din America. Programul de inteligență artificială a trecut cu succes toate examenele, dar nu cu note mari. Conform CNN ChatGPT a reușit să obțină note între cinci și șase.

Deși are perfomanțe notabile în învățământ o serie de experți în educați se declară îngrijorați de faptul că softul face treaba elevilor sau a studenților.

Mai multe instituții de învățământ s-au declarat ingrijorate de faptul că stundeții sau elevii se prezintă cu lucrări realizate de program. Aceștia sunt de părere că șoftul aduce mari prejudicii învățământului. Elevii și stundeții practic nu depun niciun efort în realizarea lucrărilor și gradul de invățare al informației este zero.

Unele universități iau în considerare folosirea unor soft-ului de detectare a textelor scrise prin intermediul ChatGPT sau a unor softuri similare pentru a se asigura că lucrările studenților sunt originale.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top