Connect with us

newspass.ro

Explozie puternică la o școală din Afganistan. “Toți sunt copii și oameni obișnuiți”

Explozie puternică la o școală din Afganistan

World

Explozie puternică la o școală din Afganistan. “Toți sunt copii și oameni obișnuiți”

Sursa Foto: Hellas Journal

Explozie puternică la o școală din Afganistan. “Toți sunt copii și oameni obișnuiți”

Cel puțin 16 persoane au murit și alte peste 20 și-au pierdut viața în urma unei explozii în Afganistan. De când talibanii au revenit la putere (august 2021), au avut loc zeci de explozii și atacuri care au vizat civili. Până acum marea lor majoritate au fost revendicate de filiala locală a grupului Daesh. Potrivit Arabnews, explozia de miercuri s-a produs la aproximativ 200 km nord de capitala Kabul. Surse locale au transmis că majoritatea victimelor sunt tineri.

Explozie la o școală din Afganistan

Bilanțul victimelor indică cel puțin 16 morți și 24 de răniți în urma exploziei care s-a produs la 200 km de Kabul. Este vorba despre tineri, civili, după cum a declarat un medic de la un spital local, pentru sursa citată.

“Toți sunt copii și oameni obișnuiți, a declarat medicul de la Spitalul Aybak pentru AFP”, cerând să-i fie păstrat anonimatul.

Din nefericire, astfel de explozii și atacuri s-au întețit din august 2021, când talibanii au revenit la putere. De altfel, aceștia obișnuiesc să minimizeze efectele atacurilor, precum și numărul celor care le cad victime.

“Forțele noastre de securitate acționează rapid pentru a-i identifica pe autorii acestei crime de neiertat și pentru a-i pedepsi pentru faptele lor”, a declarat Abdul Nafay Takor, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Imaginile și înregistrările video care circulă pe rețelele de socializare arată talibanii care își croiesc drum printre trupurile neînsuflețite. Este vorba despre imagini în care se văd efectele devastatoare ale exploziei.

Obaidullah Baheer, care predă la Universitatea Americană din Afganistan, a declarat pentru Al Jazeera că oamenii sunt șocați de acest atac.

“Este atât de lipsit de sens, cei mai mulți dintre acești oameni, victimele, sunt copii. Aceasta este o școală religioasă. Deci, sfidează logica și este malefic”, a spus acesta.

Profesorul crede că atacul este menit să răspândească frica. Potrivit spuselor sale, talibanii fac tot posibilul să arate că nimeni nu este în siguranță, că oricând pot lovi și că oamenii trebuie să se teamă.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top