Connect with us

newspass.ro

Familia Glazer intenționează să vândă clubul Manchester United

Familia Glazer intenționează să vândă clubul Manchester United

Business

Familia Glazer intenționează să vândă clubul Manchester United

Sursa Foto: SkyNews

Familia Glazer intenționează să vândă clubul Manchester United

Familia Glazer care deține clubul Manchester United are în vedere vânzarea acestuia. Informația a apărut la scurt timp după ce s-a aflat că fotbalistul Cristiano Ronaldo a reziliat contractul cu celebrul club de fotbal. Man Utd este evaluată la aproximativ 5 miliarde de lire sterline. Potrivit SkySports, prețul acțiunilor companiei a crescut cu 17% imediat după aflarea veștii. Proprietarii clubului au confirmat că au în vedere să vândă parțial sau chiar total echipa. Familia Glazer lucrează cu o echipă de consilieri financiari și ia în considerare mai multe opțiuni strategice.

Proprietarii Manchester United intenționează să vândă clubul

Familia Glazer a anunțat oficial că este dispusă să vândă clubul Manchester United și că așteaptă oferte. După 17 ani, proprietarii celebrului club englez de fotbal sunt pregătiți să cedeze frâiele Man Utd. Clubul, care este evaluat la aproximativ 5 miliarde de lire sterline, ar putea fi cumpărat de investitori americani.

Printr-un comunicat de presă, proprietarii clubului de fotbal au confirmat planurile de identificare a unor alternative strategice. Ei iau în calcul inclusiv investiții noi în club, vânzarea acestuia, sau alte tranzacții care implică Man Utd. Familia Glazer este dispusă să vândă parțial sau total clubul celor care vor veni cu o ofertă bună de preț.

Potrivit SkyNews, nu este exclus ca proprietarii celebrului club să organizeze o licitație cu vânzare. Manchester United este, probabil, cel mai faimos club de fotbal din lume. Imediat cum s-a aflat că ar putea fi scos la vânzare, prețul acțiunilor sale a crescut cu 17%.

“Vom evalua toate opțiunile pentru a ne asigura că ne deservim cel mai bine fanii și că Manchester United maximizează oportunitățile semnificative de creștere pe care le are la dispoziție clubul astăzi și în viitor. Pe tot parcursul acestui proces vom rămâne pe deplin concentrați pe deservirea celor mai bune interese ale fanilor noștri, ale acționarilor și ale părților interesate.”, au anunțat copreședinții și directorii executivi Avram Glazer și Joel Glazer.

Familia Glazer colaborează cu The Raine Group, cel care a facilitat vânzarea lui Chelsea în vară, în calitate de consilier financiar și cu Rothschild and Co.

În ultimii ani, celebrul club a cunoscut un declin semnificativ, fiind contestat de tot mai mulți fani. Sursa citată notează că Man Utd nu a mai câștigat un titlu Premier League din 2013. Totodată, au fost probleme și de ordin administrativ, fiind concediați mai mulți manageri după retragerea lui Alex Ferguson.

Cristiano Ronaldo a criticat, în termeni duri, clubul Manchester United

Celebrul fotbalist portughez a reziliat contractul cu Manchester United, deși acesta era valabil până în vara anului 2023, cu posibilitate de prelungire. Decizia lui Cristiano Ronaldo a venit pe fondul tensiunilor iscate după un interviu de-al său în care a criticat managementul și antrenorul de la Man Utd. Fotbalistul în vârstă de 37 de ani a spus că Manchester urmărește doar publicitatea, nu și performanțele sportive și că l-a scos afară ca pe o oaie neagră.

Ronaldo a mărturisit că mulți nu l-au vrut în echipă și că el a simțit asta atât în sezonul prezent, cât și în cel trecut. Mai mult decât atât, fotbalistul a spus că tehnicianul echipei nu îl respectă, motiv pentru care nici el nu îi poartă respect și nu îi va purta vreodată.

După acest interviu, clubul a anunțat că a reziliat contractul cu Ronaldo, de comun acord și că îi dorește succes pe mai departe.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top