Connect with us

newspass.ro

Ford recheamă în service peste o jumătate de milion de mașini din întreaga lume

Ford recheamă în service peste o jumătate de milion de mașini din întreaga lume

Business

Ford recheamă în service peste o jumătate de milion de mașini din întreaga lume

Sursa Foto: CNBC

Ford recheamă în service peste o jumătate de milion de mașini din întreaga lume

Ford Motor Company situată pe locul 5 în lume la producția de automobile cheamă în service peste o jumătate de milion de mașini vândute în întreaga lume. Experții vorbesc despre un risc de incendiu cauzat de posibile fisuri la injectoarele de combustibili. Sunt chemate pentru verificări peste 643.000 de vehicule de teren SUV din toată lumea. Potrivit 7News, proprietarii sunt îndemnați să facă inspecția mașinilor, pentru siguranța lor și a celor din jur.

Ford recheamă în service peste o jumătate de milion de mașini SUV

Compania auto nr. 2 din Statele Unite, după vânzări, a anunțat că rechemarea în service vizează SUV-urile Bronco Sport și Escape din 2020-2023 cu motoare cu 3 cilindri de 1,5 litri. Se pare că există riscul ca o fisură de la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă.

Concret injectorul fisurat ar putea cauza acumularea de combustibil sau de vapori de combustibil în apropierea suprafețelor fierbinți, caz în care este posibilă producerea incendiului la motor. Mesajul vizează 520.000 de mașini din Statele Unite ale Americii și aproximativ 114 vehicule din alte țări.

”Dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusă automat pentru a minimiza orice risc, permiţând în acelaşi timp clienţilor să conducă într-o locaţie sigură şi să oprească vehiculul şi să programeze vizita la service”, a anunțat Ford.

În service, dealerii vor instala un tub care să dreneze combustibilul din capul cilindrului și să îl îndepărteze de suprafețele fierbinți. Aceștia vor verifica, totodată, dacă există un miros excesiv de combustibil în apropierea părții superioare a motorului.

Până acum, potrivit Ford, au fost înregistrat 54 de incendii sub capotă la motoarele de 1,5 litri și patru cazuri de injectoare fisurate. Din fericire nu s-a înregistrat niciun deces.

Ford a transmis că incendiile sunt rare și că nu au loc atunci când motorul este oprit. Compania i-a încurajat pe proprietarii acestor mașini să le conducă în continuare. Odată ajunse în service, software-ul mașinilor va fi actualizat pentru a-i alerta pe șoferi, în bord, în caz de defecțiune tehnică.

Ford Motor Company- locul 5 în lume la producția de automobile

Multinaționala americană se află pe loc 5 în lume la producția de automobile. Ford are sediul în Deaborn, Michigan, o suburbie a orașului Detroit și a fost fondat de către Henry Ford în anul 1903. De-a lungul timpului, compania a înglobat o serie de firme mari, precum: Lincoln și Mercury, Jaguar, Land Rover, Volvo și Mazda. Ford Motor Company s-a situat tot timpul în tot 10 cele mai mari companii din lume, după venituri. Este cea mai mare companie din lume care aparține unei singure familii, fiind în managementul familiei Ford de mai bine de 100 de ani.

 

 

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top