Connect with us

newspass.ro

Fosta Eurodeputată, Eva Kaili, rămâne în arest preventiv

Fosta Eurodeputată, Eva Kaili, rămâne în arest preventiv

World

Fosta Eurodeputată, Eva Kaili, rămâne în arest preventiv

Sursa Foto: DW

Fosta Eurodeputată, Eva Kaili, rămâne în arest preventiv

Eva Kaili este departe de a fi liberă din nou. O instanță din Belgia a respins solicitarea fostului europarlamentar grec de a fi eliberat din arest preventiv. Kaili a fost demisă din funcția de vicepreședinte a Parlamentului European după ce a fost arestată la începutul lunii trecute sub acuzația de corupție, spălare de bani și apartenență la o organizație criminală. Potrivit avocaților ei, în continuare neagă faptele de care este acuzată, scrie ekathimerini. Eva Kaili a fost unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European din ianuarie 2022 și până în decembrie 2022 când a fost acuzată de corupție.

Eva Kaili rămâne în arest

Vești proaste pentru fostul eurodeputat grec, Eva Kaili. În urma unei audieri în fața Tribunalului de Primă Instanță din Bruxelles, o instanță belgiană a respins cererea de a fi eliberată din arest preventiv. Într-un comunicat, parchetul federal a precizat că Eva Kaili poate face apel la această decizie de a fi menținută în detenție.

Precizăm faptul că, potrivit sursei citate, avocații fostului europarlamentar s-au plâns de condițiile de detenție și au cerut eliberarea acesteia.

Unul dintre avocații ei a declarat că a fost ținută în izolare la începutul acestei luni. Un alt avocat al fostului eurodeputat a descris tratamentul din închisoare ca fiind o tortură.

“Timp de 16 ore a stat într-o celulă de poliție și nu în închisoare. I-au luat jacheta și i s-a refuzat o a doua pătură. Lumina a fost aprinsă tot timpul. Nu a putut să doarmă. Asta este tortură”, a declarat Michalis Dimitrakopoulos.

Apărătorii Evei Kaili au cerut eliberarea ei cu măsuri alternative, cum ar fi brățara electronică.

Kaili este acuzată de corupție. Ea a ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului European în perioada ianuarie-decembrie 2022. La finalul anului trecut a fost acuzată de corupție și i-au fost retrase funcțiile oficiale.

Procurorii belgieni suspectează că Eva Kaili, împreună cu fostul deputat Pier Antonio Panzeri, partenerul lui Kaili și prietenul lui Panzeri, Francesco Georgi, și Niccolo Figa-Talamanca, șeful grupului de caritate No Peace Without Justice, au fost plătiți de Qatar și Maroc pentru a influența luarea deciziilor în Parlament. Ambele țări neagă aceste acuzații.

În casa Evei Kaili au fost găsiți 600.000 de euro cash în saci și alți 150.000 de euro ascunși sub pătuțul copilului său care are 10 luni. Conturile bancare, companiile, seifurile și celelalte active financiare ale sale au fost înghețate.

Infracțiunea de care este acuzată fosta eurodeputată a fost constatată în flagrant delict, după cum a precizat o sursă financiară.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top