Connect with us

newspass.ro

Fotografia anului 2022 desemnată de UNICEF

Fotografia anului 2022 desemnată de UNICEF

Media

Fotografia anului 2022 desemnată de UNICEF

Sursa Foto: UNICEF

Fotografia anului 2022 desemnată de UNICEF

În fiecare an, începând din 2000, UNICEF Germania acordă premiul Fotografia UNICEF a anului fotografiilor care descriu cel mai bine personalitatea și condițiile de trai ale copiilor din întreaga lume. Anul acesta, celebrul concurs a fost câștigat de către fotograful Eduardo Soteras, cu o fotografie realizată într-o bibliotecă din Etiopia. Potrivit UNICEF, fotograful argentinian documentează situația copiilor din Tigray încă din 2020. Anul acesta a reușit să surprindă prin obiectivul său o imagine cu un puternic impact emoțional.

Fotografia anului 2022 desemnată de UNICEF

UNICEF a desemnat fotografia anului 2022 opera argentinianului Eduardo Soteras. Aceasta înfățișează doi copii zâmbitori, captați de lectură într-o bibliotecă devastată de război. Fotografia a fost realizată în biblioteca unei școli primare din regiunea Tigray din Etiopia. Cu toate că este distrusă, biblioteca este locul în care cei doi copii s-au refugiat printre sutele de cărți. Este un moment rar, de fericire, care se vede pe chipurile lor ce descriu bucuria de a fi înconjurați de cărți.

Fotografia anului 2022 desemnată de UNICEF

Sursa Foto: UNICEF

5,2 milioane de oameni din nordul Etiopiei au de suferit din cauza conflictului armat cu guvernul central. Aceștia se confruntă cu violențe, strămutări, malnutriție și lipsa de apă potabilă.

Argentinianul Eduardo Soteras documentează situația copiilor din Tigray încă din 2020. Acesta a fost peste tot, începând de la taberele de refugiați, în spitale, și până la centrele de primire ale fetelor abuzate sexual.

El a surprins momente speciale, precum cel înfățișat de fotografia ce avea să devină cunoscută în întreaga lume. Cei doi copii din Tigray împărtășesc aceeași nevoie cu copiii din orice alt colț al lumii. Este vorba despre nevoia de a nevoia de a li se permite să se implice în mod pașnic și curios în ceva ce le aduce bucurie.

Cine este bărbatul care a realizat Fotografia Anului – UNICEF

Eduardo Soteras se numește fotograful care a realizat Fotografia Anului 2022 – desemnată de UNICEF. Este un argentinian născut în 1975 care a studiat economia înainte de a-și da seama că are inclinații pentru zona artistică.

Fotografia anului 2022 desemnată de UNICEF

Sursa Foto: KAOS48

Munca sa l-a purtat peste tot prin lume. Mai întâi a fost în Palestina, apoi în Spania, Mexic, Himalaya, Republica Democrată Congo, iar din 2018 se află în Etiopia. Conflictul din nordul Etiopiei a făcut ca populația civilă să aibă nevoie urgentă de asistență umanitară. Soteras a rușit să documenteze părți ale conflictului.

Fotografiile argentinianului sunt expuse la marile festivaluri de fotografie din întreaga lume și sunt publicate frecvent în presa internațională.

Eduardo Soteras a realizat o lucrare despre mișcările de refugiați din America Centrală, pe care a publicat-o în 2011 și care a fost desemnată cea mai bună carte-foto a anului 2011 în SUA.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top