Connect with us

newspass.ro

Francezii vor primi bani pentru carburant, începând din 2023

Francezii vor primi bani pentru carburant, începând din 2023

World

Francezii vor primi bani pentru carburant, începând din 2023

Sursa Foto: France 24

Francezii vor primi bani pentru carburant, începând din 2023

Vești bune de la Guvernul francez. Oficialii au stabilit un ajutor dedicat celor cu venituri mici, care merg la locul de muncă cu mașina. Astfel, începând din 2023, francezii vor primi o anumită sumă de bani pentru a plăti carburantul. Este o măsură menită să vină în ajutorul celor cu venituri mici, care nu sunt deloc puțini. Potrivit Thelocalfr, premierul francez a anunțat subvenții de 100 de euro pentru șoferii cu venituri mici. Măsura a fost gândită în contextul în care, în ianuarie 2023, reducerea guvernamentală pentru combustibil se va încheia.

Guvernul francez acordă bani pentru carburant

Începând din luna ianuarie 2023, francezii cu venituri mici vor primi de la stat bani pentru a-și procura carburant. Prim-ministrul francez, Elisabeth Borne, a anunțat că este vorba despre o subvenție de 100 de euro pentru șoferii cu venituri mici. Se presupune că îi banii îi vor ajuta pe aceștia să plătească motorina/benzină pentru a face naveta la muncă.

Începând din primăvara acestui an, guvernul francez finanțează o subvenție pentru toți șoferii, care se aplică automat atunci când alimentează cu carburant. Este vorba despre o reducere între 30 și 10 cenți pe litru de benzină și motorină. În timp reducerea a scăzut treptat ajungând la 10 cenți pe litru, iar la finalul lunii decembrie 2022 va fi eliminată complet.

Potrivit sursei citate, această compensare va fi înlocuită din ianuarie 2023 cu un ajutor financiar destinat doar francezilor cu venituri mici care trebuie să-și folosească mașina pentru a munci. Aproximativ 10 milioane de persoane vor beneficia de ajutorul de 100 de euro pentru carburant.

Cine va intra în posesia ajutorului financiar

Premierul Elisabeth Borne a anunțat că detaliile complete ale acestui ajutor destinat persoanelor cu venituri mici. Astfel, oficialul a precizat că guvernul a alocat 1 miliard de euro pentru a finanța acest pachet.

“Nu am avut timp să mă gândesc la asta: Dacă parcurgeți în medie 12.000 km pe an, ceea ce reprezintă media francezilor, aceasta reprezintă un ajutor de 10 cenți pe litru, aceeași rată ca și cea actuală”, a declarat premierul francez.

Pentru a beneficia de acest ajutor, cei cu venituri mici trebuie să intre pe site-ul fiscului, să indice numărul fiscal, să înregistreze numărul de înmatriculare al mașinii și să completeze o declarație.

Acest ajutor nu va fi acordat șomerilor, pensionarilor și nici celor care folosesc transportul în comun. Aproximativ 10 milioane de persoane vor primi cei 100 de euro pentru carburant.

Există voci care susțin că în 2023 va porni un tsunami de creștere a prețurilor în Franța. Specialiștii spun că inflația va crește semnificativ atunci când se vor încheia măsurile de protecție a prețurilor luate de către guvern. Șefii de la guvern au înghețat prețurile la gaze și au permis o creștere de maxim patru procente a prețurilor la electricitate. Ambele măsuri expiră la finalul acestui an.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top