Connect with us

newspass.ro

Franța: prezervative gratuite în farmacii pentru tinerii între 18-25 ani

Franța: prezervative gratuite în farmacii pentru tinerii între 18-25 ani

World

Franța: prezervative gratuite în farmacii pentru tinerii între 18-25 ani

Sursa Foto: France24

Franța: prezervative gratuite în farmacii pentru tinerii între 18-25 ani

Emmanuel Macron a transmis, în cadrul unei dezbateri despre sănătate, cu tinerii, că inițiază o mică revoluție a prevenției. Președintele Franței a anunțat că cei cu vârste între 18 și 25 de ani vor putea obține gratuit din farmacii prezervative. Șeful statului francez își dorește să reducă sarcinile nedorite în rândul tinerilor, și s-a gândit la această variantă. Potrivit Thelocal.fr, Macron a făcut acest anunț în timpul unei vizite la Vienne, în sud-vestul Franței. Oficialul a transmis că măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Prezervative gratuite în farmaciile din Franța pentru tinerii cu vârste între 18-25 ani

Începând de la 1 ianuarie 2023, prezervativele din farmaciile franceze vor fi oferite gratuit tinerilor cu vârste cuprinse între 18-25 de ani. Emmanuel Macron spune că încearcă o mică revoluție a prevenției, cu scopul de a reduce sarcinile nedorite în rândul tinerilor. Aflat într-o vizită la Vienne, în sud-vestul Franței, Macron a făcut câteva precizări:

“În farmacii, de la 1 ianuarie, prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani. Este o mică revoluție a prevenției”, a spus Macron.

Începând din 2019, în Franța, prezervativele sunt disponibile pe bază de prescripție medicală de la medici, costul fiind rambursat prin intermediul cardului de sănătate.

Cu toate astea, măsura impusă de șeful statului face posibilă obținerea prezervativelor și fără prescripție medicală, fără rețetă sau prezentarea unui card de sănătate.

De asemenea, potrivit publicației The Local Fr., din 2022, tinerele cu vârste cuprinse între 18-25 de ani au la dispoziție, gratuit, pilula contraceptivă, plasturii contraceptivi și alte contraceptive pe termen lung. Ulterior s-a decis ca toate femeile să aibă acces, cu titlu gratuit, la pilula de a doua zi.

Motivul este că odată ajunse la vârsta de 18 ani, unele tinere întrerupeau contracepția din cauza costurilor.

Campanie informativă despre SIDA, lansată în Franța

De la 1 decembrie 2022, guvernul francez a lansat o nouă campanie informativă cu privire la bolile cu transmitere sexuală. Prin intermediul materialelor publicitare, autoritățile le-au reamintim francezilor că există tratament. Potrivit lor, cu un tratament corect, bolnavii de SIDA pot ajunge la o încărcătură virală nedetectabilă și nu vor mai transmite virusul.

Campania apare pe panourile publicitare din Franța are în centrul său un joc de cuvinte.

SIDA – sindromul imunodeficienței umane dobândite este o afecțiune provocată de virusul HPV, care atacă și distruge sistemul imunitar al organismului. Boala se manifestă prin infecții care determină pierderea accentuată în greutate, afecțiuni ale creierului și ale sistemului nervos central.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top