Connect with us

newspass.ro

Furtună de zăpadă în vestul statului New York! A fost declarată stare de urgență

Furtună de zăpadă în vestul statului New York! S-a luat decizia de închidere a școlilor

World

Furtună de zăpadă în vestul statului New York! A fost declarată stare de urgență

Sursa Foto: NYpost

Furtună de zăpadă în vestul statului New York! A fost declarată stare de urgență

Se schimbă vremea la 360 de grade în SUA, în special în zona de vest a statului unde este așteptată zăpadă de 2 metri. După anunțul meteorologilor, autoritățile s-au activat, iar drumarii și-au pregătit utilajele. Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul a declarat joi, 17 noiembrie, stare de urgență pentru anumite zone din vestul statului New York. Se anunță o furtună de zăpadă care pune în pericol comunitățile de la capătul estic al lacurilor Erie și Ontario, potrivit NPR.

Zăpadă de 2 metri în vestul statului New York

Cele mai mari căderi de zăpadă erau așteptate în Buffalo unde Serviciul Național de Meteorologie a estimat că stratul de zăpadă ar putea ajunge la 1,2 metri în unele zone, până duminică. Starea de urgență decretată de Hochul acoperă 11 comitate. Totodată a fost interzisă circulația camioanelor comerciale pe o porțiune din Interstate 90.

Începând de joi, 17 noiembrie, orele 21.00, a intrat în vigoare o interdicție de circulație, imediat după ce primul episod de ninsoare acoperise deja, în doar câteva minute, toate drumurile din Buffalo. Potrivit meteorologilor va continua să ningă în cursul zilei de vineri și mai apoi, abundentă, sâmbătă și duminică.

Școli închise din cauza vremii extreme

În cursul zilei de vineri, școlile au fost închise în zonele afectate de capriciile vremii. Stațiile Amtrak din Buffalo, Niagara Falls și Depew au fost închise joi și vor rămâne închise și vineri, a anunțat The Buffalo News, în timp ce numeroase zboruri (plecări și sosiri) de la Aeroportul Internațional Buffalo Niagara au fost anulate. Ninsoarea este însoțită de tunete și fulgere, fenomenul fiind specific în zonele cu multe lacuri, unde apele calde crează o diferență instabilitate atmosferică.

“Vreau ca locuitorii din vestul statului New York să ia acest lucru în serios”, a declarat guvernatorul statului New York.

Furtună de zăpadă în vestul statului New York! S-a luat decizia de închidere a școlilor

Buffalo sub zapada, noiembrie 2014 Sursa Foto: 3BMETEO

Meciul dintre Buffalo Bills și Cleveland Browns a fost relocat duminică la Detroit, tot din cauza condițiilor meteo. Serviciul meteorologic a anunțat că vor fi acumulări de zăpadă de 0,6 metri în nordul statului New York, pe marginea estică a lacului Ontario, precum și în unele părți din nordul statului Michigan, până duminică.

Vremea extremă a făcut ravagii și în Europa. Franța și Germania s-au confruntat cu tornade. În Germania cel puțin 50 de locuințe au fost distruse, iar în Franța bilanțul pagubelor materiale a fost asemănător. Între clădirile distruse se află și centrul local de pompieri și salvare. Din fericire nu au existat victime.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top