Connect with us

newspass.ro

Germania plătește 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețului la gaze și energie electrică

gaz-germania

Business

Germania plătește 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețului la gaze și energie electrică

plafonare pret gaz Sursă foto: dw.com

Germania plătește 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețului la gaze și energie electrică

Autoritățile germane vor face o plată consistentă de 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețului la gaze naturale și energie electrică. Criza energetică afectează toate statele europene, iar Comisia Europeană îndeamnă la o mai bună gestionare a consumului. În aceste condiții, Germania plătește 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică. Această sumă este echivalentă cu 42% din programul anunțat în urmă cu o lună.

Germania plafonează prețul la gaze de la 1 ianuarie 2022

Potrivit unor informații obținute de către Reuters, cele 83,3 miliarde de euro vor fi folosite cu scopul de a plafona prețurile gazelor și ale electricității în Germania, în 2023. Astfel, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că de la 1 ianuarie 2023 va plafona prețul gazelor naturale pentru întreprinderile mari. Totodată, de la 1 martie 2022, prețurile vor fi plafonare pentru gospodării, întreprinderi mici și mijlocii.

plafonare pret gaz Sursa foto: dw.com

plafonare pret gaz Sursa foto: dw.com

În ceea ce privește energia electrică, mecanismul plafonării va fi aplicat începând cu data de 1 ianuarie 2023, pentru toate sectoarele.

Guvernul german face eforturi însemnate pentru a atenua impactul inflației. Momentan se lucrează la un proiect ce va fi prezentat oficial în următoarea perioadă.

În urmă cu o lună, cancelarul Olaf Scholz anunțase deblocarea a 200 de miliarde de euro pentru plafonarea prețului la energie. Scopul este de a veni în sprijinul consumatorilor, ca urmare a inflației crescânde din cauza conflictului dintre Ucraina și Rusia.

Prețuri plafonate pentru 25.000 de companii mari

Printre măsurile adoptate de către guvernul german se numără plafonarea prețului la gaze naturale pentru 25.000 de companii mari, spitale și școli. Acestea vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. De la 1 martie 2023 prețul la gaze va fi plafonat pentru gospodării și întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri).

O altă măsură vizează subvenționarea de către stat a 80% din consumul gospodăriilor, în condițiile în care diferența de 20% va fi plătită la prețul pieței.

Ministrul de Finanțe, Christian Lindner a început o dezbatere privind fracturarea gazelor naturale. Se vehiculează că această propunere ar putea fisura coaliția de guvernare, precum și fundamentul.

“Avem rezerve considerabile de gaze în Germania, care pot fi extrase fără a pune în pericol apa potabilă. Extracția ar putea fi “responsabilă în condiții ecologice”, a declarat ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, pentru Funke Media Group.

Oficialul a subliniat că ar fi iresponsabil să se renunțe la fracturare din cauza unor angajamente ideologice.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top