Connect with us

newspass.ro

Germania: Taxă de 33% pe profiturile excesive ale companiilor de energie

Germania: Taxă de 33% pe profiturile excesive ale companiilor de energie

Business

Germania: Taxă de 33% pe profiturile excesive ale companiilor de energie

Sursa Foto: MSN

Germania: Taxă de 33% pe profiturile excesive ale companiilor de energie

Germania intenționează să pună o taxă de 33% pe profiturile excesive ale companiilor de energie. Este vorba despre firmele care activează în domeniul petrolului și gazelor naturale. Ministrul german de Finanțe vrea să introducă această taxă suplimentară pentru companiile ale căror profituri în 2022 și în 2023 sunt cu peste 20% mai ridicate decât nivelul mediu al profitului din perioada 2018-2021. Potrivit Reuters, guvernul german are deja în plan cum va folosi aceste venituri.

Germania impune taxă pe profiturile excesive ale companiilor de energie

Ministerul de Finanțe din Germania are în vedere implementarea unei taxe pe profiturile excesive ale companiilor de energie. Este vorba despre cele care desfășoară activități în domeniul petrolului și gazelor naturale. Anunțul a fost făcut de publicația Die Welt, potrivit Reuters.

Taxa se va impune companiilor cu profituri în 2022 și 2023 cu peste 20% mai ridicate decât nivelul mediu al profitului din perioada 2018-2021.

Măsura ar putea face parte dintr-o serie de decizii luate de oficiali cu scopul de a rezolva criza energiei. La Bruxelles a avut loc o întâlnire a miniștrilor energiei din blocul comunitar unde s-au aprobat o serie de măsuri cu scopul de a ține sub control creșterea prețurilor.

Oficialii s-au pus de acord cu privire la o taxă pe profiturile excepționale ale firmelor din domeniul petrolului și a gazelor naturale. Mai există o taxă care se va impune producătorilor de energie. Este vorba despre cei care folosesc surse mai ieftine și au venituri excesive obținute de pe urma creșterii prețului electricității.

Comisia Europeană propune plafonarea prețului gazelor naturale

La nivelul Executivului European s-a făcut propunerea plafonării prețului gazelor naturale începând cu data de 1 ianuarie 2023. Comisarul european pentru energie a explicat că plafonul va fi disponibil timp de un an și a detaliat importanța existenței lui. Astfel, Kadri Simson spune că este vorba despre un mecanism temporar care să permită plafonarea prețului en-gros pe piața de referință la gaze naturale din UE.

Cu alte cuvinte, este vorba despre prețul contractelor futures cu livrare în luna următoare la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam. Plafonul ar urma să intre în vigoare în cazul în care prețurile vor depăși nivelul de 275 euro/megawatt oră timp de două săptămâni consecutive. Comisarul dă asigurări că mecanismul nu va pune în pericol securitatea aprovizionării cu gaze naturale la nivelul Uniunii Europene.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top