Connect with us

newspass.ro

Germania: Un important lanț de magazine nu mai acceptă plățile cash

Germania: Un important lanț de magazine nu mai acceptă plățile cash

Business

Germania: Un important lanț de magazine nu mai acceptă plățile cash

Sursa Foto: BBC

Germania: Un important lanț de magazine nu mai acceptă plățile cash

Un cunoscut lanț de magazine din Germania a anunțat că nu mai acceptă plățile cu numerar. Este vorba despre retailerul de electronice Gravis, dealer autorizat Apple. În timpul pandemiei de coronavirus, mulți oameni au trecut de la numerar la card. Cu toate astea, încă mai sunt persoane care preferă să facă plățile cu bani cash. Ei bine, iată că apar magazine care impun exclusiv plata contactless, scrie Stern.de. Pentru compania Gravis, plata cu cardul, smartwatch-ul sau cardul este mult mai rentabilă.

Un lanț de magazine german nu mai acceptă plata cu cardul

Începând de luni, 23 ianuarie, retailerul de electronice Gravis nu mai acceptă numerar în cele 40 de magazine ale sale. Pe viitor, plata accesoriilor ieftine se va putea face doar cu cardul, telefonul mobil sau smartwatch-ul. Interdicția de numerar a fost impusă în 40 de magazine Gravis. Multe dintre magazine nu mai acceptă plata cash încă din data de 18 ianuarie. Noua regulă se aplică indiferent de valoarea achiziției, după cum au anunțat reprezentanții retailer-ului de electronice.

Compania a anunțat că decizia a fost luată după o reviziuire atentă a proceselor interne și după o fază de testare reușită în magazinele selectate.

Se pare că testarea a fost bazată pe acceptarea peste medie a plăților fără numerar.

“Doar un pic procent de o singură cifră mai plătește în numerar, în magazinele noastre, în prezent”, au anunțat cei de la Gravis.

Aceștia susțin că plata fără numerar este simplă, sigură și rapidă și mai ieftină, mai ușoară și permite procese mai rapide.

În aceste cazuri, furnizorii au obligația de a-și informa din timp clienții, pentru a evita orice fel de problemă. Gravis a făcut deja asta și pornește de la premisa că majoritatea clienților înțeleg avantajele plăților fără numerar.

Plățile cu numerar în scădere, în Germania

În Germania, predilecția pentru plăți cu numerar este în scădere, după cum arată datele oficiale. Plata fără bancnote și monede devine din ce în ce mai importantă pentru consumatorii din zona euro, potrivit Băncii Centrale Europene. În continuare numerarul este cel mai frecvent utilizat mijloc de plată la casa de marcat, potrivit unui studiu publicat de BCE la sfârșitul lunii decembrie 2022.

Cu toate astea, când vine vorba de valoare, plățile cu cardul au depășit pentru prima dată plățile cu bancnote și monede. Pandemia de coronavirus a accelerat tendința de trecere la mijloace electronice de plată. Majoritatea consumatorilor preferă în prezent mijloacele electronice de plată.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top