Connect with us

newspass.ro

Grevă generală, de două zile, în benzinăriile din Italia

Grevă generală, de două zile, în benzinăriile din Italia

Business

Grevă generală, de două zile, în benzinăriile din Italia

Sursa Foto: agenzianova

Grevă generală, de două zile, în benzinăriile din Italia

Asociațiile care reprezintă benzinăriile din Italia au anunțat că vor organiza o grevă de două zile. Membrii lor își vor opri activitatea începând de joi, 25 ianuarie și până vineri, 26 ianuarie 2023. Se protestează împotriva rapoartelor privind presupusele creșteri speculative ale prețurilor la pompele de benzină, după ce guvernul a pus capăt reducerii taxelor la carburanți la începutul noului an. Potrivit ansa.it, sindicaliștii au anunțat că vor organiza, totodată, o demonstrație în fața Camerei Inferioare din Roma.

Grevă la benzinăriile din Italia

Joi și vineri, 25-26 ianuarie 2023, benzinăriile din Italia intră în grevă. Sunt organizate manifestări în toată țara. Sindicaliștii își manifestă nemulțumirea față de decizia guvernului de a obliga stațiile de alimentare să afișeze și prețul mediu național lângă cel al distribuitorilor. Scopul final este de a descuraja scumpirile nejustificate.

“Asociațiile operatorilor de benzinării au luat împreună decizia de a proclama starea de protest în întreaga rețea pentru a pune capăt acestui “val de noroi” împotriva unui grup de muncitori cinstiți și pentru a încerca să restabilească adevărul”, se arată într-un comunicat al asociațiilor Faib-Confesercenti, Fegica, Figisc-Confcommercio.

Asociațiile au anunțat, totodată, că vor organiza o demonstrație în fața Camerei Inferioare din Roma. Cu privire la aceste reacții, Ministrul Mediului și Securității Energetice a declarat că este dreptul legitim al asociațiilor de a declanșa o grevă.

Potrivit sursei citate, cabinetul premierului Giorgia Meloni a aprobat marți un decret pentru a spori transparența prețurilor la carburanți cu scopul de a opri creșterile speculative. Conform decretului, benzinăriile vor trebui să afișeze prețul mediu național pentru combustibil alături de propriile prețuri.

Mai mult decât atât, va exista un plafon pentru stabilirea prețurilor carburanților în stațiile de pe autostrăzi.

Creștere bruscă a prețurilor carburanților

După ce au fost reduse accizele la carburanți, din ianuarie 2023, prețurile au crescut semnificativ. Măsura a fost introdusă în martie anul trecut de guvernul precedent condus de Mario Draghi, în încercarea de a reduce prețurile la carburanți.

Acum, greva a fost anunțată la câteva zile după ce guvernul a aprobat un decret pentru a spori transparența prețurilor la carburanți pentru a stopa creșterile speculative. În acest context, benzinăriile au fost obligate să afișeze prețul mediu național al carburanților alături de propriile prețuri.

Într-o declarație emisă din 12 ianuarie, asociațiile care reprezintă benzinăriile din Italia au declarat că scopul grevei este de a opri “valul de noroi” împotriva unui sector de “lucrători cinstiți” și de a “încerca să restabilească adevărul”.

Între măsurile recente ale guvernului italian se numără plafonarea prețurilor carburanților la stațiile de pe autostrăzi, cu sancțiuni aspre pentru cei care nu se conformează.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top