Connect with us

newspass.ro

Grevă pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie

Grevă pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie

Business

Grevă pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie

Sursa Foto: Reuters

Grevă pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie

Se fac pregătiri pentru greva majoră care va avea loc chiar înainte de Crăciun, pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie. Lucrătorii din sectorul aviației au anunțat că vor protesta în perioada 23-28 decembrie 2022 din cauza salariilor și a condițiilor de muncă. Se așteaptă ca această grevă majoră să perturbe activitatea de pe marile aeroporturi britanice în cea mai aglomerată perioadă din an. Până acum s-au anunțat proteste pe aeroporturile Heathrow, Manchester, Gatwick, Cardiff, Glasgow și Birmingham, potrivit The Guardian. Se vor alătura protestelor și lucrătorii de la Portul Newhaven din East Sussex și cei ai agenției de autostrăzi.

Grevă pe aeroporturile din Marea Britanie în perioada 23-28 decembrie 2022

Angajații UK Border Force vor intra în grevă generală în cea mai aglomerată perioadă din an. Protestele vor începe pe 23 decembrie și se vor încheia pe 28 decembrie. Se anunță perturbări majore în activitatea marilor aeroporturi din Regatul Unit într-o perioadă în care călătoriile pe calea aerului se intensifică datorită sărbătorilor. Vor fi întârzieri mari resimțite în special de cei care își doresc să ajungă acasă de Crăciun. Potrivit The Guardian, se așteaptă ca grevă să afecteze sute de mii de oameni care plănuiesc să plece în vacanță. Premergător grevei, guvernul britanic pregătește 600 de soldați ai căror rol va fi să verifice pașapoartele în locul lucrătorilor din aeroporturi.

Controalele la pașapoarte de pe aeroporturile Manchester, Heathrow, Gatwick, Glasgow, Cardiff și Birmingham vor fi cele mai afectate, după cum a anunțat sindicatul PCS.

Sindicaliștii cer creșterea cu 10% a salariilor și a pensiilor, siguranța locului de muncă și eliminarea reducerilor la termenele de concediere.

Potrivit The Guardian, sindicatul PCS a anunțat că este posibil să intre în grevă și angajații de la portul Newhaven din East Sussex, precum și cei de la Highways Agency.

Anunțul cu privire la greva de dinainte de Crăciun a venit în aceeași zi în care premierul Regatului Unit a a promis noi legi dure pentru a reduce impactul acțiunilor sindicale. Rishi Sunak a transmis că sindicatele au o atitudine nerezonabilă.

100.000 de persoane intră în grevă

100.000 de membri ai sindicatului PCS din 214 departamente guvernamentale și alte organisme publice au votat în sprijinul unei creșteri salariale de 10% a pensiilor, pentru securitatea locurilor de muncă și pentru a nu reduce condițiile de negociere. Mark Serwotka, secretarul general al Uniunii Serviciilor Publice și Comerciale (PCS) i-a solicitat șefului forțelor armate să nu implice soldații în acoperirea greviștilor în aeroporturi.

Soldații au la dispoziție între trei și cinci zile de pregătire pentru a putea acoperi personalul de la Poliția de Frontieră care va protesta în perioada 23-28 decembrie 2022.

Liderul de sindicat spune că guvernul nu vine cu nicio soluție pentru greviști, deși a promis că va face asta.

“Nu avem altă soluție decât să întreprindem acțiuni sindicale, pentru că membrii noștri apelează la bănci de alimente și nu își permit să pornească încălzirea în locuințe. Ei (n.r guvernul) continuă să spună că ușa lor este deschisă, dar este o ușă foarte ciudată pentru că nu există nimic în spatele ei. Guvernul poate opri chiar mâine aceste greve, dacă pune banii pe masă”, a declarat liderul de sindicat Serwotka.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top