Connect with us

newspass.ro

Incendiu la un zgârie-nori din Dubai, de lângă Burj Khalifa

Incendiu la un zgârie-nori din Dubai, de lângă Burj Khalifa

World

Incendiu la un zgârie-nori din Dubai, de lângă Burj Khalifa

Incendiu la un zgârie-nori din Dubai, de lângă Burj Khalifa Sursa Foto: nbcnews.com

Incendiu la un zgârie-nori din Dubai, de lângă Burj Khalifa

O clădire de 35 de etaje din Dubai, situată lângă Burj Khalifa, a luat foc în toiul nopții. Partea laterală a clădirii a fost pârjolită de flăcările care s-au extins cu repeziciune. Imobilul aparține Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din lumea arabă. Acesta a transmis locatarilor că este în desfășurare p o anchetă care să releve cauza incendiului.

Incendiu la un zgârie-nori din Dubai

Clădirea rezidențială situată în apropiere de celebrul Burj Khalifa a luat foc și a fost nevoie de intervenția rapidă a pompierilor pentru a domoli flăcările. A ars partea laterală a clădirii care face parte dintr-o serie de turnuri construite de către Emaar. Pe Twitter au apărut numeroase video-uri care au surprins incendiul.

Potrivit primelor informații, incendiul nu s-a soldat cu victime, dar au fost înregistrate pagube materiale importante. A ars o fâșie de fațadă care traversează toate cele 35 de etaje. În ultimii ani, în Dubai, au avut loc mai multe incendii care au determinat autoritățile să aibă suspiciuni cu privire la siguranța materialelor folosite în construcția imobilelor.

Ș

incendiu dubai

Incendiu Dubai Sursa Foto:thenationalnews.com

Protecția Civilă din Dubai a raportat că toți rezidenții au fost evacuați la timp și nu au existat victime. Potrivit abcnews.go, pompierii au ajuns la fața locului în mai puțin de cinci minute. Focul a fost lichidat peste noapte.

“Comandantul de teren a confirmat la ora 4.52 că incendiul a fost lichidat. La ora 6.08, semnalul comandantului de teren a anunțat că operațiunile s-au încheiat complet și că locul va fi predat autorităților în cauză pentru a lua măsurile necesare”, a precizat protecția civilă, potrivit sursei citate.

Dezvoltatorul imobiliar a anunțat, printr-un comunicat, că respectă strict protocoalele și reglementările în vigoare și colaborează cu autoritățile pentru a investiga cauzele producerii incendiului.

Incendii la clădirile înalte din Dubai, cu peste opt etaje

Potrivit datelor făcute publice de către Protecția Civilă din Dubai, în ultimii ani s-au semnalat numeroase incendii la zgârie-norii din Dubai. Cu toate astea, în 2022 numărul de incendii în clădirile înalte din Dubai (opt etaje și peste) a scăzut cu 5,48%. Autoritățile arată că, în primele trei trimestre din anul 2021 au avut loc 73 de incendii la clădirile înalte, iar în aceeași perioadă din 2022 au fost raportate 69 de incendii.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top