Connect with us

newspass.ro

Încoronarea Regelui Charles al III-lea: A fost anunțat programul celor trei zile de sărbătoare

Încoronarea Regelui Charles al III-lea: A fost anunțat programul celor trei zile de sărbătoare

Media

Încoronarea Regelui Charles al III-lea: A fost anunțat programul celor trei zile de sărbătoare

Sursa Foto: CNN

Încoronarea Regelui Charles al III-lea: A fost anunțat programul celor trei zile de sărbătoare

Încep, oficial, pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea. Palatul Buckingham a dezvăluit programul evenimentelor din cele trei zile de sărbătoare. Încoronarea lui Charles va avea loc sâmbătă, 6 mai, ziua următoare va fi un concert aniversar, iar luni va fi din nou o zi de sărbătoare. În ultima zi, publicul va fi invitat să se alăture evenimentului “The Big Help Out”, făcând voluntariat în comunitățile lor, scrie CNN. Începând cu data de 8 septembrie 2022, în urma decesului mamei sale, Prințul Charles a devenit noul monarh al Regatului Unit. Pe durata vieții mamei sale, a purtat titlul de Prinț de Wales, alături de cele de Duce de Cornwall și Duce de Rothesay.

Programul evenimentelor la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Palatul Buckingham a dezvăluit primele detalii despre încoronarea regelui Carol al III-lea, care va fi marcată de trei zile de sărbătoare în întreaga țară, la care publicul va fi invitat să participe.

“Toată lumea este invitată să se alăture, în orice zi”, a declarat Michelle Donelan, secretarul britanic pentru Digital, Cultură, Media și Sport, într-un comunicat.

Încoronarea în sine va fi un serviciu religios solemn și un prilej de sărbătoare și fast. Ceremonia va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welbyprecum. Potrivit informațiilor oficiale, va reflecta rolul monarhului în prezent și va privi, totodată, spre viitor, fiind înrădăcinată în tradițiile și fastul de altă dată.

Experții regali sunt de părere că încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi mai discretă decât cea a reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc în urmă cu șapte decenii. Charles își dorește să îmbine tradițiile cu lumea modernă și a cerut o ceremonie mai scurtă. Vor fi, de asemenea, modificări ale unor elemente feudale ale ritualului.

Camilla Parker-Boles va deveni Regină-Consoartă

Nu doar Charles va fi încoronat, ci și soția sa Camilla Parker-Bowles care va deveni Regină-Consoartă. Cei doi vor ajunge la Westminster Abbey în procesiunea de la Palatul Buckingham, cunoscută sub numele de Procesiunea Regelui.

Mai târziu, în aceeași zi, ei se se vor întoarce într-o procesiune ceremonială mai mare – Procesiunea Încoronării, însoțiți de alți membri ai familiei regale.

La final, Regele și Regina Consoartă, alături de membrii familiei regale vor apărea la balconul Palatului Buckingham pentru a saluta mulțimea.

Deocamdată Palatul nu a precizat care sunt membrii Familiei Regale Britanice care vor participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Publicul se gândește la Prințul Andrew care a fost exilat din viața publică, ca urmare a acuzațiilor de abuz sexual. Totodată sunt semne de întrebare despre Prințul Harry care recent a publicat o carte cu memorii în care face dezvăluiri despre familia sa.

 

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top